Långpromme 2..........................

Hungrade nästan ihjäl så fick ta en banan och passade också på och väga upp min "lyxiga" kvällsmat; keso, ägg och avocado. Jag hade ju hellre ätit riktig mat men de har jag inte riktigt "råd" med idag, jag har nu inkl banan och kvälle övertrasserat kaloriintaget med 201 kalorier. Det betyder jag måste gå ytterligare en längre promenad idag, typ nu rättare sagt. Det är inte sunt att gå upp så tidigt som jag gör, man blir så jävla hungrig också. Bästa bantningstipset jag har är ju; SOVA. Då slipper man vara hungrig. Jag hade så gärna velat klara veckomålet -9 kg men det känns allt annat är möjligt i detta nu.
 
Har endast fått tillbaka 32 enkäter från min undersökning, ett bortfall på 68 stycken. Hoppas det kommer fler imorrn, måndag och tisdag för tisdag eftermiddag kommer jag sedan att skicka ut påminnelse-enkäter till dem som inte svarat, så lätt kommer de inte undan.
 
Nu promme!!!

Vikten står still....

Det står still med bantningen, jag är less, det är tråkigt. Jag tvekar saftigt på att jag hinner ner till -9 kg denna veckan..... I morse var jag obehagligt hurtig och gav mig ut på promenad redan 07.08 och gick i 47 minuter i det då trista gråa vädret (nu har solen kommit fram). Dagens mest positiva händelse (läs enda postitiva händelse) var att en tant jag känner tyckte jag blivit himla smal! Jag svarade då glatt att jag gått ner 8 kg och hon svarade då, det ser jag väl! Kul. Synd jag inte själv märker det mer än att tuttarna blivit platta dock. 8 kg är sjukt mkt, trodde det skulle synas mer drastiskt, men jag hade ju så mycket att tappa så tydligen inte.
 
 

Flytten närmar sig

 
Saftiga utgifter februari/mars
  • Flyttfirma bokad, 5000 svenska riksdaler
  • Flygbiljetter bokade pappa Gbg<->Ume, mig Ume->GBG, 4500 svenska riksdaler
  • Flygbiljett till mig ska bokas Gbg->Umeå, blir nog 400 svenska riksdaler (har bonuspoäng och betala med ockå)
  • Är också återbetalningsskyldig f-kassan 3616 svenska riksdaler
Har hitills sålt lite möbler så det är LITE cash in också, sålde en gammal kursbok nu och blev 200 kronor rikare...
 
27/3 Kommer pappas upp och hjälper mig packa lite granna, 28 klockan 8.00 kommer flyttfirman och hämtar mina grejer och klockan 11.00 kommer balticgruppen och inspekterar lägenheten. Jag och pappa flyger dessvärre hem sent (landar i Gbg 22.15) i fall vi skulle få klagemål på städningen eller dylikt.
 
Återigen är jag och vågen vänner, han visade idag återigen -8 kg. Har dessvärre bara 4 dagar på mig att komma ner till -9 kilo, de blir till och gå som en tok och verkligen tänka på vad jag stoppar i mig.
 
Min drömfrukost bestod dagen till ära av;
  • Grahamsgrynsgröt
  • Kanel
  • Kokosolja
  • Blåbär
  • Banan
  • Katrinplommon
  • Mjölk

Det känns oklart hur matchningen lät men fy helvete vad underbart gott det var. Jag längtar tills i morgon då det blir samma sak till dagens bästa mål, FRULLE!

Hade shoppingförbud

Sen råkade jag handla på LYKO. Men jag FYNDADE! Jag har sååå inte råd med det här;
 
 
Men på grund av den sinnessjuka mängden räcker det med schampoo tills hösten i alla fall

26/2-13

Mina nyaste och också dyraste köpta skor någonsin ska strax in på sin andra tur till skomakaren, känns ju förträffligt när man som jag är fattig som en kyrkråtta.
 
Dagens morgonprommenad blev snäppet längre än vanligt och innefattade lite bergsklättring.
 
Jag mailade "handis", min handledare om han rättat min rapport ännu. Exjobbet ska innefatta; Inledning, Bakgrund, Syfte, Frågeställningar, Bakgrund, Metod, Resultat, Diskussion & Referenser (kanske glömde något). Jag hade skickat in de markerade delarna på rättning. När jag öppnade dokumentet såg jag bara blått, hela första sidan var någon han hade ändrat (visseligen hade han flyttat om osv), min känsla var att jag ville spy. Gick ner sansade mig skar upp en halv mango och återgick. Det var inte alls farligt, det var första sidan och sen kanske på de andra 7 sidorna var det max 7 kommentarer. Skönt, tack gud! Nu ska jag återgå till rättningen. Han är ju professor så han har ju självklart rätt!

Aktiv chey

Såhär på kvällskvisten slängde jag iväg en ansökan till Dyrepleier-utdanningen i Norge. Fantastiskt vad jag varit aktiv idag.
 
  • 2 promenader
  • Skrivit lite på exjobbet
  • Fört in 3 enkätsvar i Excel
  • Gjort nyttigare "våfflor" recept nedan
  • Sökt utbildning i Norge
  • M.M.
Jag som är den största våffelfantasten som gått i ett par skor kom just över det magnifika receptet;
 
  1. 2 ägg
  2. 1 dl mjölk
  3. 1 dl havregryn
  4. + ev bär
Summa summarum, jag som ville ha knapriga våfflor och inte blötslemmiga skippade bären i smeten. De blev okej men smakade sjukt mycket ägg. Jag fick dämpa smaken med turkyoghurt, honung och blåbär så där skjöt endå kalorierna i taket.

Mitt avancerade horoskåp

Underbara Marith har hjälpt mig att få fram ett avancerat horoskåp som stämmer in så bra att jag blir rädd;

Solen i Skytten

Hon är god, idealistisk, entusiastisk och varmhjärtad. Hon är oberoende, har smak för resor och frihet. Hon är predisponerad för en yrkesmässig karriär.

Svagheter: hon är för äventyrslysten och lämnar saker åt slumpen: tar risker vilka orsakar problem: hon är upprorisk och har ett lekfullt lynne.

Solen i III

Hon har en god utbildning, ett gediget grepp om verkligheten. Socialt framgångsrik, hon vill vara känd. Hon har ett starkt inflytande på sin krets.

Månen i Skytten

Hon tycker om att kasta sig rakt in i det okända och in i äventyr: hon är rörlig, tuff och entusiastisk. Attraherad av långa färder, av att upptäcka det okända.

Svagheter: tar stora risker genom att hon kastar sig rakt in i det okända och in i äventyr. Oförskämd, framfusig och upprorisk. Oförmögen att stanna på en plats, hon är alltid beredd att riskera allt för att uppnå sitt mål.

Månen i III

Högeligen fantasirik, men har svårt att koncentrera sig. Hon fantiserar ibland. Betydelsefulla studier, rör mycket på sig och reser ideligen.

Merkurius i Skytten

Demokrat, filosof, tolerant, respekterar lagar. Tycker om utlandsresor. Tror att allting lär en något.

Svagheter: rättfram natur, som tycker om äventyr och kommer att ta ett språng ut i farliga och riskfyllda företag.

Merkurius i III

Djuptgående studier. Anpassningsförmåga. Hon attraheras av konst/brev. Hon vet att dela idéer. Rör mycket på sig yrkesmässigt. Hon kan lätt hålla många järn i elden på samma gång.

Venus i Skorpionen

Hon är sensuell och passionerad, tycker om kärlek, att älska. Passionerad kärlek, full av eldighet och begär där partnern behöver kunna motsvara hennes nivå, annars kommer anklagelser att bli följden. Samtidigt som hon är passionerad, är hon också svartsjuk och härsklysten.

Svagheter: om hon är besviken på eller bedragen i kärleken, kan hon bli bitter och gemen. Hon hatar personen lika mycket som hon brukade älska. Endast svartsjuka kan vara lika stark som hat.

Venus i II

Det finns en länk medan känsloliv och pengar. Hon får hjälp av vänner eller av en person med vilken hon är känslomässigt sammanlänkad. Drar fördel av vänskap för yrkesmässig framgång. Aktiviteter förbundna med skönhet, estetik, elegans. Fara: stora utgifter.

Mars i Skytten

Slåss mot principer, samhället eller en filosofi. Resonerande, förmåga till att förklara saker, logik och debatt.

Svagheter: hon går till överdrift i kampen mot moral eller andra principer. Har en något revolutionär läggning, är oförskräckt men övermodig.

Mars i III

Livlig själ, alert och fyndig men sarkastisk, kritisk, provokativ. Hon är grälsjuk. Har lätt för att uttrycka sig, gör vad hon vill: framgång väntar vid vägens slut. Hon är begåvad och handlar snabbt.

Jupiter i Jungfrun

Hon är metodisk och praktisk. Hon tycker om ordning, organisation och harmoni. Hon kan lätt sammanlänka allting.

Svagheter: hon har en tendens att misstro sin krets, litar inte på människor.

Jupiter i XII

Hon är välvillig, och utför välgörenhetsarbeten. Hon är beskyddad från livets hårdhet mot vilken hon inte är immun, men hon vet att reda sig. Hon tycker om att arbeta ensam, i lugn och ro.

Saturnus i Vattumannen

Långvariga studier och, om familjeomständigheterna inte tillåter detta, kommer hon att lära sig själv. Hon är allvarlig och metodisk i arbetet. Tycker om att besöka äldre och intellektuella, vilka båda berikar hennes sinne.

Svagheter: otur, motgångar, problem och gäckade förhoppningar.

Saturnus i IV

Hon har ett behov av att bli dominerad. Hon har organisationsförmåga och accepterar sina ansvarigheter. Hon uppnår sina syftemål i trots av långsam framgång, med många hinder att övervinna. Hon är uthållig och tålmodig.

Uranus i Stenbocken

En stor kämpe. Hon har så mycket styrka att man tror att ingenting kan besegra henne. Hennes uppgift i samhället, i världen, betyder allt för henne.

Uranus i IV

Hon är mycket oberoende. Hennes oberoende börjar visavi familjekretsen. Hon tycker inte om byråkrati, administration, och har problem till följd därav. Hon har avantgardistiska idéer, hon är originell och tolererar inga inskränkningar i sin frihet.

Neptunus i Stenbocken

Hon är omdömesgill, vis och förståndig.

Neptunus i IV

Hon lyckas tack vare briljanta och ovanliga idéer. Hon är mycket starkt påverkad av sin mor.

Pluto i Skorpionen

Väldig sexuell aktivitet.

Hästkött

Det enda jag bryr mig om hästköttsskandalen är att det är hemskt att all den (skit)maten går till spillo. Maten borde skänkas till bättre behövande. Jag är personligen inte ett dugg orolig jag ätit något sådant då jag inte köper sådan mat alls och skulle det ske handlar jag oftast veg! Ikeas köttbullars innehåll resulterade väl i att i alla fall varannan besökare smakat totto, hihi!

cashflow- nOT

Har gått upp 600 gram och bara gått ner 7,4 nu. Jag vill gråta.
 
Har hittat ny kattmat som ska vara bra, de säljer också hundmat. Hade en rabattkod "mydog2013" på 200 kronor om någon blir sugen på att handla hos www.olivers-petfood.se som jag skulle beställa förut men det krånglade...
 
Har mailat Norska intagningen ang. Dyrepleier och mailat syon på UMU ang hur det blir om jag ej hinner få ut examen till våren och mot förmodan kommer in i Skara till hösten. Är så skoltrött så jag tror jag dör men det är mitt drömjobb så man måste i alla fall försöka. Köpte högskoleboken nyss men är för less för att göra det nu + att det är för sent att anmäla sig nu.

eXJOBB

Mitt exjobb upgår nu ganska exakt till 17,5 sidor inklusive referenser. Jag är ganska nöjd med en del svar men insåg att jag behöver ganska mycket mer kött på benen för att besvara frågan hur utfiskningen påverkar våra hav, har i princip bara skrivit en halv sida på den frågan ännu.. Äsch har ju hela helgen på mig som den nolifer jag är ...............

-1 kg/v SHAPE ME

Hej, idag näst sista dagen på min åttonde vecka som "bantande" visade vågen fantastiska - 8 kg! Jag gick dessvärre ingen morgonpromenad så det blir till och gå en del idag, antal kalorier jag får äta på en dag har nu krympt ytterligare och man vill ju inte gå hungrig. Men vädret är helt underbart, ser ut som sommar så jag tänkte plugga lite nu för att sedan bege mig upp till vattentornet och sola och kanske fika lite också + promenad då!'''
 
Igår var jag i Göteborg på bio med min lilla sommargranne, vi såg den svenska filmen EGO som var helt fantastisk. Jag var flera gånger nära tårarna och den manliga huvudrollen född 1983 är troligtvis den snyggaste jag "sett" på länge. Han var från Uddevalla och gift med en 5 år äldre donna... Men den rekomenderas varmt från mig, en bra fjortisfilm helt enkelt.
 
Nu har jag 10.6 kilo kvar till mitt tidigare satta mål. Jag är snart halvvägs (om 1,3 kilo) fast delmål 1 är först 10 kilo. Jag orkade inte mäta mig idag då jag var så hungrig att jag kanstade mig över frukosten så det får bli inmätning i morgon. Jag har ju inte heller någon aning om vad jag kommer att stanna på då jag vill kroppen ska följa med i viktminskningen. Jag ser ju inte att jag gått ner i vikt någon stans, det är bara mamma och Pauline som sagt att de sett det HITTILLS.
 
På måndag ny vecka och nytt mål -9 kilo!

7,8 kilo lättare

Idag visade vågen de underbara viktbortfallet på hela 7,8 kilo, nu har jag bara 200 g kvar för att nå veckans mål -8 kilo. Det ska jag försöka klara!
 
Igår gjorde jag egna fiskpinnar med egengjord spenat till. Dessvärre hade jag inte sånt grovt mjöl i större "flagor" utan fick bli slätt rågsikt. Rullade fisken i den (utan ägg pga. onödiga kalorier, men blir knaprigare och dubbelpanera), stekte i smör. Serverade med "sallad" på babytomater och paprika, potatis samt spenat. Jag "svettade" först lök i en kastrull (ångrar jag hade lök i), saltade pepprade, i med babyspenad tills den dog. Sedan på med vätska , jag körde nästan 50/50 vispgrädde och lättmjölk och redde sedan "såsen" med maizena. Det ska jag absolut göra om. Köpte 590 g sejfilé (färsk såklart) för 58 kronor, de kändes nästan gratis. Måste börja handla fisk oftare!
 

Nya kläder

Om 8 rader är mitt exjobb 13 sidor exkl. referenser och strax under 17 inkl. referenser. Idag hade jag fått ytterligare enkätsvar skickade så är nu uppe i hela 15/100 svar. Hoppas flytet håller i sig, dessvärre får vi så sen post här att jag hinner dra till Göteborg imorgon innan eventuella enkätsvar hamnar i min ägo.
 
Idag behagade också mina Vila-fynd att dyka upp, jag fick ;
 
En ny höst-vinterjacka, marinblå (är så fruktansvärt less på min gröna jag har nu) samt en festklänning i min absoluta favoritfärg just nu.
 
Har genom promenader idag bränd 596 kalorier (129 minuter) och har 477 kalorier kvar idag nu innan kvällsmat. Bara och hoppas jag innan söndag hinner gå ner de där sista 0,6 kilona så jag är i fas med appen (8kg/v). I morgon då jag ska in till stan lär det inte bli mer än 30 minuters promenad på morgonen så det gäller och tänka på vad man stoppar i sig i dessa bantande tider.
 
Morgonpromenader är verkligen ren tortyr, jag var helt apatisk i morse, kände jag kunde somnat gående. Jag tar alltid samma promenad på morgonen, jag vet den ska ta 30 minuter så så mycket kan jag inte sega. Jag går Hamngatan-Kjällstången-Strandvägen-Idrottsvägen- Storgatan- + ?(okänd gata jag aldrig delat post på)-Bagarliden! Jag kan ju inte säga jag är den snabbest, jag är så fruktansvärt avdäckad i huvudet att hela kroppen blir lam. Man blir inte smart av att stirra in i en dataskärm HELA dagarna. Exjobbet är en plåga!
 
Nu ska jag äta kvällsmat, blir nog ägg (ekologiska från Tjörn), keso och ekologisk avocado idag. Kanske unnar jag mig också en kopp Pickwick-te, beror på hur kaloriintaget utvecklas.

-7,4 kilo igen

Snart är jag där igen, idag visade vågen -7,4kilo.  200 gram till min bästa vikt jag hade förra veckan. 
 
Jag ligger nu apatisk i sängen med träningsverk i skinkorna, bara för jag skriver de får det bli en promme innan frukost idag också.
 
Gårdagens kaloriintag, på grund av träning (1 tim och 55 mins promenad allt som allt, 531 kalorer) hade jag 208 kalorier till godo när jag gick och la mig. 
 
Frukost;
 
30 g grahamnsgrynsgröt, 99 kalorier
123 g lättmjölk ,49 kalorier
28 g katrinplommon, 78 kalorier
76 g ekologisk banan, 76 kalorier
 
+ massa kanel på
 
 
Mellisar, åt som en häst igår så skriver ihop dem jag åt tillsammans (brukar äta 2 mellanmål om dagen annars);
 
1 dl ekologisk filmjölk 3%, 60 kalorier
89 g citronyoghurt 2% ,67 kalorier
 
2 rågi knäckebröd 70 (2*35) kalorier
6 g bregott havssalt, 44 kalorier
14 g masdamer (ost) 48 kalorier
 
79 g ekologisk banan
 
130g mango, 84 kalorier
99 g kiwi, 60 kalorier
 
7 g ekologisk honung, 24 kalorier
60 g turkisk youghurt, 72 kalorier
 
Luch- åt den skummaste lunchen ever made, orkade inte göra nått tillbehör;
 
97 g oxfillé, 118 kalorier
38 g gräddfilsbaserad sås, 49 kalorier
72 g keso 4% 65 kalorier
12 st körsbärstomater, 36 kalorier
 
Middagen var också lite skumm, tyckte inte jag var värd pasta idag så jag rev en morot för hand med en potatisskalare så de gav illusionen av att vara pasta;
 
109 g morot, 44 kalorier
245 g köttfärssås med blandfärs, 294 kalorier
98 g plommontomater, 26 kalorier
 
    
 
 
 

-7,2 kilo på 8 veckor ..............

Jag har gått upp några gram, har nu "bara" gått ner 7,2 kilo igen. Så fruktansvärt segt och opeppande. Mina dagliga kalorier jag får äta utan och röra på mej har också sjunkigt pga att det ska ju bli svårare och svårare och tappa vikt ju "lättare" man blir. Sjukt okul. Började dagen med 30 minuters promenad och senare lär de behöva bli ytterligare än för och fortsätta viktnedgången. Det är nu vecka 8 så innan söndag ska jag om jag sköter mig gått ner 8 kilo, ska göra allt i min makt för och göra det nu! Då är jag närmare delmålet 10 kilo vilket hitills är det enda målet jag har viktmässigt. Mitt högsta mål är ju att bli tightare men att tuttarna förblir någelunda fylliga.
 
Mitt examensarbete uppgår nu nästan till 11 sidor exklusive referenser, inklusive referenser är det strax under 14,5 sidor. Jag har hitills använt mig av 56 referenser varav 20 vetenskapliga vars innehåll jag fått köra genom Google translate för och ens förstå något alls. Jag har på många ställen 2 referenser per mening då de flesta källor har några användbara ord var. Fruktansvärt jobbigt och otroligt tidskrävande. Heja heja heja!
 
På måndag är det CSN, oh vad jag längtar! Dessvärre kommer större delen av detta bidraget också att gå till kul saker som räkningar och spar...... Måste spara inför flytten, det kommer inte att bli billigt för lilla mig.

Hemsk dag

Den ljuvliga känslan när man blir återbetalningsskyldig 3616 kr då min inkomst var högre än jag angett i ansökan om bostadsbidrag 2011. Frågan är hur folk om och om råkar blåsa dem på 20 miljoner kronor när de blåste mig på 3616 kr (vet att jag har rätt men har inga bevis).
 
Tjörns åretruntboendestatistik från 2011
 

woop woop

 
Äntligen trillade också mitt miljörättsbetyg in på antagning.se . Jag grät när jag gick ur tentasalen, kände bara för att hänga mig. På tåget till Växjö hittade jag en supersöt kille, nästan en 10a som läste juridik. Oklart varför men vi pratade i  alla fall i 1,5 timma om allt möjligt, jag undrade om några tentafrågor och hans svar gjorde att jag kände mig lääängre och lääängre ifrån G. Men woop woop jag klarade deeen! Ångrar såklart mig jag inte tog hans namn eller nummer osv. Han gick till en anna vagn för och se på film och jag tror han hintade att jag skulle följa med, men jag är inte så bright i sådana stunder + att jag hade träningsbyxor och skjorta på mig + kände svettlukten var påväg så jag satt kvar........

Min bantning ger resultat (på vågen)

Trots utgång med alkohol i fredags och bakfyllemat som thai igår och ingen promenad har jag nu gått ner 7,6 kilo! Har 11 kilo kvar till mitt tidigare mål, men pågrund av att jag inte vet hur brösten ser ut då så väntar jag och ser när det får räcka med bantningen. Jag tänkte ta och mäta mig i morgon igen och se om det hänt något sen sist. Nu är det ju helt klart delmålet - 10 kg som lockar mig mest, då har jag endå gått ner mer än halva mitt tidigare mål som var 18,6 kilo. Snart tycker man ju att det borde synas. Mamma tyckte jag såg smalare ut i ansiktet och i fredags sa Pållen jag såg lång och smal ut, då hade jag visseligen 8 cms klackar men hon påpekade att jackan satt löst och det gjorde den. I höstas köpte jag en blå klänning som direkt blev min favorit, den har tidigare suttit ganska tight över brösten men satt något lösare i fredags så det är kul.
 
Idag ska jag plugga så länge jag orkar och sedan måste jag gå ut och gå en sväng, trots att jag har ont överallt, känns som jag blivit överkörd!
 
 

15/2-13

Idag är en bra dag, har sovit gott med världens mysigaste katt som i flera minuter låg och pussade på mina händer innan vi skulle sova. Han pusssade dem längre än någonsin, måste vart för att de var alla hjärtanas dag, han är inte dum!
 
Min kompis vågen visade fortfarande -7 kilogram, jag hoppas den förblir oförändrad då jag ska ut och kalasa i kväll. Har också hunnit med en morgonpromenad innan frukost, jag har de senaste dagarna varit helt slut i kroppen, är de än. Har promenerat kortare än någonsin och är endå dötrött, tempot är ju inte vad det kunde ha varit... Men som jag tänker, bara man gör de så får de väl vara i slowmotion om de nu är så.
 
Idag den 15e februari trillade CSN in på mitt konto, endast 25 (?) dagar senare än beräknat. Det enda positiva är ju att nästa utbetalning är redan om 10 dagar, men de blir inte till och leva lyxliv för det.. Ska ju flytta nu i mars så de lär dessvärre kosta en hel del....
 

Alla härtans dag

Jag fick en helt underbar starkt cocosdoftande parfym från Sephora av Linn i present. Nu ligger jag här osminkad i pyjamas och luktar alldeles förträffligt gott. Jag kommer dessvärre att lägga undan den tills våren väljer att titta fram, nu känns det bara allmänt mörkt och dystert och man vill ju inte slösa på den ;)
 
Hitills har det flytit på ganska bra med plugget, det är väl först nu flytet börjar lägga sig. Jag ska möta upp Maria för en promenad i Myggenäs kring 15.45 och innan det ska jag hinna till systemet (om jag inte gör det i morgon istället) och till ICA och köpa batterier till min trogna följeslagare, hushållsvågen som nu valt att inte vara med längre.

Återigen, - 7 kilogram

Tillslut visade vågen äntligen -7 kilo IGEN. Min app är inställd på -1 kg/v och det är onsdag vecka 7 så jag ligger inte efter. Men det blir svårare och svårare och gå ner i vikt så nästa vecka lär det bli betydligt tuffare. I morgon ska jag gå ut, dricka alkohol-> mindre bra men något måste man få unna sig ibland.
 
På CSN:s hemsida har det i flera månader stått att januariutbetalningen var planerad då & då, den har flyttats hela tiden i brist på registrering. Igår stod det 2013-02-15* och idag 2013-02-15 så det måste betyda att CSN ÄR PÅVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄG.
 
Efter att ha satt över mina resterande sommarjobbspengar/thailandspengar in på ett 3-månaders fasträntekonto fick jag "tillbaka" dem idag. Rentan var dessvärre inte ens 25% av vad jag räknat ut den skulle bli. Är sjukt besviken och kommer nog på grund av det troligtvis inte låsa fast dem igen. Nu är räntan nämligen ännu lägre än vad den var i november.
 
Klockan är nu kvart över 8 på morgonkvisten, hela huset sover men jag tänkte ta tag i mitt liv och plugga lite!

Välgörenhet

Jag är så godhjärtad så jag inte vet vart jag ska ta vägen. I min pluggpaus har jag gått med i Naturskyddsföreningen som kostade mig 394:- kr (betalar när jag får CSN) och i detta nu skänkte jag 186 kronor av mina lånade pengar (har bara 500:- kvar) till Forska utan djurförsök. Det finns sååååå många olika (djur)föreningar jag vill hjälpa/bli medlem i. Jag tror helt enkelt jag måste bli rik innom en snar framtid.

Wooop Wooop

God morgon, god morgon!
 
En handläggare på antagning.se begärde igår manuellt hämtning av mina betyg så de på Umu kan se att jag klarat kalmarkursen och registrera mig på exjobbet så jag får CSN.
'
 
Betyget från min nu mera avklarade Rättskunskap/miljörätt var dessvärre inte inlagt i systemet. Men jag har nu på min utbildning endast EN(släp)tenta kvar. Det är i kursen "Metodik i miljö- och hälsoskyddsarbete", en kurs som var så lam att mina hjärnceller helt stängde av. Kursen borde varit som första kurs i ettan, då hade jag verkligen slutat hux flux, patetiskt. Men jag har ju inte "bara" den tentan kvar, exjobbet ska bli godkänt samt att jag ska få okej omdömen från båda praktikplatserna! Det sistnämnda känns ju dock betydligt lättare än både tenta och exjobb.
 
Jag bönar och ber jag nu hinner bli registrerad och få CSN på fredag. SNÄLLA
 
 
 

Ger upp för dagen

Min semla var fantastico! Tänkte ta en kvällspromenad snart och hoppas inte överstiga kaloriintaget, trots semlans makabra kaloriinnehåll. Mitt huvud spräng snart, dagen har varit allt annat än produktiv. Får väl försöka se det positivt att alla dagar inte kan vara lika bra i pluggväg som gårdagen.
 
Inga enkätsvar ännu... Ingen regestrering på kursen än heller.....
 
Ringt antagning.se två gånger idag, herregud vad det krånglar!

12/2-13

Jag har idag endast gått ner 6,8 kilo, men det är ju bättre än igår. Jag började morgonen med en timmas promenad och köpte en VANILJsemla på Styckens Bageri, väl hemma tog jag ett tjuvnyp från bullen och den kändes okej, kardemumman slog inte igenom. Jag hoppas inneligt den är lika fantastisk som den är i mitt huvud.
Semlan var dessvärre 579 kalorier, så det får helt enkelt bli en eftermiddags-/kvällspromenad också. Känns ju tråkigt och sabba viktnedgången.
 
Mina betyg syns inte för mig på antagning.se ännu men jag ringde dem och de kunde se dem. Så jag ber till gud att min underbara instution kan se dem, så jag kan registreras och få mina välförtjänta 11 000 i CSN.

7elevens "drömsemla" ett skämt

Har sedan lyckodagen med minus 7 kilo lagt på mig 0,4 kilo. Känns svintråkigt, men jag kämpar för att komma ner till 7 igen. Jag var ute och gick 34 minuter i morse och tänkte strax ta mig ytterligare en halvtimmaspromenad då min hjärna snart exploderar av överhettning.
 
I morgondagen är det fettisdagen, dagen med stort D för alla semleälskare som mig. Då mitt semleköp från 7eleven i lördags var katastrof så kommer jag i morgon att unna mig en semla i morgon. Jag ser fram emot det nått så fruktansvärt tills jag får äta min förhoppningsvis stora vaniljsemla. Morgondagens plan är helt enkelt en morgonpromenad som avslutas vid ICA Nordevik alternativt Styckens Bageri för ett litet semleköp. I min smskonversation med lite randoms så leder Styckens just nu omröstningen, så blir nog där jag ska köpa semlisen.
 Men verkar vara mycket kardemumma i (världens ÄCKLIGASTE krydda) så är mkt osäker i detta nu.
 
Jag köpte på 7eleven en "drömsemla". Jag hade varit på 5 fik i Göteborg och INGEN hade vaniljsemlor (vaniljkräm istället för mandelmassa). Till slut går jag då in på 7eleven hittar denna "drömsemla", köper den. Det är en stentorr bulle med asmycket kardemumma, 2 matskedar vispad grädde och på kanten av semlan var kanske 10 gram av något torrt som smakade som smör med vaniljsocker med några korn pärlsocker på (?). Jag var då nära tårarna (då jag trånat i så många veckor och väljer mina kalorier då jag bantar). Det var inte en droppe vaniljkräm i bullen och den var inte urgröpt och hade inget semlelock. 1000 minuspoäng till dem, ska aldrig mer handla på 7eleven.
 
En bra semla är enligt mig stor och utan kardemumma, med ett stort hål i mitten med massa vaniljkräm och mkt grädde och ett mumsigt lock. Då jag bara ska äta 1 semla och har sämst självdisiplin och min familj inte äter semlor kan jag ju inte baka heller...............
 
 
Min hade verkligen inte så mycket grädde men såg lika inbjudande torr ut......
 

Bra flyt i veckan

Jag haft onaturligt mycket flyt veckan till ära, jag har som tidigare nämt gått ner 7 kilo samt klarat tentan från distanskursen i Kalmar som hela min vårtermin hängde på. Men det tar inte slut där. Jag fick igår reda på tentaresultatet från Miljörättstentan jag tentade i Göteborg den 17/1. Jag var 1 poäng närmare VG-gränsen än vad jag var G-gränsen, då jag grät när jag lämnade tentasalen var det inget jag räknat med. Det känns faktiskt fruktansvärt bra! Bara att hoppas att nästa vecka levererar positiva besked som kanske att CSN landat på kontot, då jag inte fått pengar sedan 21/12 lever jag nu på mina sparpengar öronmärkta till "köpa lägenhet".
 
Jag ska nog snart äta lunch, göra något gott med kummeln jag igår köpte på fiskaffären.

Kaos

Min minst briljanta ideé iår var att göra en enkätundersökning i mitt exjobb. Igår signade jag 100 brev, skrev adresser på 160 brev (100 var min adress) samt numrerade 60 papper. Idag har jag numrerat 40 papper samt skrivit 40 adresser på kuvert, mina händer mår inge vidare. Jag som hatar och ta i papper också..... Men nu är de postade allesammans också, så nu är den ur vägen tills/om jag får några svar.
 
Tänkte försöka producera några rader text idag dagen till ära, mamma och pappa är i Frillesås och Julia är i skolan.

7/2-13

Gårdagens kaloriintag
 
 
Jag ljuger ju om jag säger att jag är annat än svinnöjd med gårdagen. 8 kalorier till godo från vad jag får äta en stillasittande dag och plus det brände 282 kalorier. Dessvärre märktes väl inget resultat vid dagens invägning.
 
Jag skall i eftermiddag åka in till Stenungsund för att promenera och efter det ska jag vara hundvakt ett tag :)
Till en ettårig Bearded collie, Mattis :)
 

MINUS SJU KILOGRAM DAGEN TILL ÄRA

God morgon, god morgon! Idag som alla andra dagar  springer jag ner och väger mig direkt efter jag läst alla sociala medier. Idag visade den ljuvliga vågen att jag sedan start gått ner 7 kilo, mitt BMI har minskat med 2,4 sedan start. Jag tror jag med kläder och skor i ettan på gymnasiet vägde såhär mycket som jag gör idag. Dock var det säkerligen mitt på dagen efter jag ätit och dyl, för såhär tjock var jag inte då.
 
Nu dagens bästa mål, FRUKOST!
 
Dagsplanerna för idag är inte mer spännande att jag ska;
 
* Skriva några rader på mitt exjobb
* Leta upp resterande 60 restaurangers adresser till min enkätundersökning (har hitttat 40)
* Se om det är möjligt att skriva ut 100 enkäter på bibban och få kvitto på det (till exjobbet)
* Promenad med Emelie
 
Efter mycket krångel fick jag igår beställt lite mat till min lilla knodde på Animail.se. Jag köpte en hel del blötmat, hittade några med 94% köttinnehåll, jag köpte också samma märkes torrfoder. Jag vill inte han ska äta torrfoder då det inte är toppen men jag tänkte han kan ju få både och, han gillar ju bara torrfoder. Köpte blötmat med smaker som ren och älg, 99% säker på att han inte kommer gilla det men han är ju endå från norrland.

Regn och rusk

Jag trivs rätt bra som enstöring, visst är det fruktansvärt tråkigt och ALDRIG göra något men man slipper fixa sig osv. Jag ser därför ut som ett TRÄSKTROLL dagarna i ända. När jag då väl idag både fönade och plattade håret samt sminkade mig nogrant för att ta en tripp till Apoteket så började det regna, tji fick jag. Ser ut som ett träsktroll igen. Sådana hära dagar är det ingen höjdare att banta och tvinga sig ut i det mindre party vädret. Men vad gör man inte. Mitt veckomål är ju -7 kilo sedan start, dock kommer jag troligtvis i stan till helgen klämma en semla :O Om inte blir det en på FETTISDAGEN, årets bästa dag! Eller kanske är våffeldagen bättre? Den kommer ju också den innom en snar framtid så då vill jag ha våfflor också! Pannkakor hade jag tänkt unna mig också någon dag.
 
Som du kanske märker är författaren till detta ganska hungrig, eller kanske snarare sugen på något gott. Pappa skulle göra någon matigare omelett till kvällsmat men det är inte min favorit så jag tar nog bara lite och toppar med keso och avocado. Har 391 kalorier till godo idag, dock är ungefär 250 av dem sedan promenaden och jag hade uppskattat att inte bränna alla.
 
 

tIsDaG

 
Jag är så ofokuserad, kollar mailen heeeela tiden. Läraren har tills fredag på sig att rätta min tenta men jag tycker att en tenta borde gå aningen fortare att rätta...
 
På lördag ska jag in till min kära Michaela i Götelaborg, vi ska gå på stan och mysa allmänt. Hon som "lider av" väskfettish ska försöka hjälpa mig och hitta en stycken sådan :). Jag har hittat massa fina boots på Scoretts hemsida men det känns kanske lite sent att lägga så mycket pengar på ett par vinterskor, våren är ju snart här. Hittade ett par som var tillverkade av vegetabiliskt garvat svenskt läder. Yttersula av naturgummi och vegetabiliskt garvat läder. Vattenbaserat lim. Nickelfria metalldetaljer. YKK dragkedja.Tillverkningsland Portugal. Lät som galet miljövänliga skor, men de kostade 1999 kr och de känner inte jag jag har råd med nu.

5 februari

MINUS 6,8 KILOGRAM!!Jag är så galet nöjd, men ser dessvärre inget än. Jag glömde mäta mig innan frukost också så det får bli till morgonen :).
 
 
Lite Acnekiller såhär på morgonkvisten, gillade dem inte men man får ju göra slut på dem man har!
 
Min handledare hade också svarat på mitt mail ang exjobbets enkätundersökning sent igår kväll så det var det första jag såg när jag vaknade :).
 
Hoppas bara flytet håller i sig så det andra tentaresultatet som kommer i veckan mot förmodan också är godkänt- Om inte får jag väl glädjas åt Kalmartentan och att jag idag efter exakt  6 veckors bantning gått ner 6,8 kilo. Min inställda målviktnedgång är 1 kg/v.
 
 

Gårdagens maffiga kaloriintag

 
I ordning min världsgoda frukost, lunch som bestod av lite kycklinggryta med bulgur + två vegeteriska squash-biffar, middag tacos, samt mellis och sedan gårdagens två promenader omräknade till antal brända kalorier. På grund av de promenaderna överskred jag inte mitt dagliga kaloriintag :)

Årets bästa dag

Efter gårdagens promenader på 84 + 34 minuter är jag återigen nere på -6 kilogram. Men lyckan tar inte slut där, jag fick idag besked om att Kalmartentan är godkänd. Tentan var på 53 (?) poäng, jag svarade på alla frågor utan en värd 6 poäng och nu när alla utan en fråga på 5 poäng är rättad hade jag hitills 62% rätt och G var 60% så att trots 11 poängs förlust ha så mycket poäng känns helt jävla fantastiskt.
 
Anledningen till denna till synes överdrivna lycka är att jag nu;
* Får göra mitt examensarbete (är behörig till kursen)
* Får csn innom en snar framtid
* Chansen att i vår få en examen ökade drastiskt
 
Började dagen med en 32 minuterspromenad, mer tänker jag inte gå idag. Idag känns som om jag för första gången på länge har flow.

+ 200 g

3/2-13

Idag hade jag gått upp 200 g sedan jag vägde mig igår morse, känns inte så kul men men. -5,8 kilo sedan 1/1-13 låter i alla fall toppenbra, speciellt då när det inte krävts någon vidare ansträngning för mig! Men det blir helt klart svårare och svårare, nu när jag inte längre bränner lika mycket på en promenad måste jag gå längre än tidigare. Jag tycker väl personligen det finns betydligt roligare saker att sysselsätta sig med sen när jag försöker använda hela min hjärnkapacitet till examensarbetet känns det ännu segare. Bra att komma ut och rensa tankarna men jag klarar inte av att börja plugga och fokusera igen efter.
 
Igår var min eftermiddags/kvällspromenad (32 min) aningen roligare, jag ägnade mig åt lite bergsklättring vid vattentornet samt slog runt på en (?) på skolgården :)
 

Bild 1: På bilden nedan så syns ett gult hus med röd dörr nedanför den understrykna texten (nästan mitten). Bakom där bor jag :)
 
Det var denna jag slog runt på på skolgården, den lägsta var för låg och den högsta var för hög så jag tog mitten som också den kändes hög då jag fick hoppa upp på den. Jag tror inte jag gjort sånt sen sexan, det var jättekul men jag fick ont i magen och  blev yr ;)
 

2/2 feb

Innan frukost tog jag min standardpromenad som tar ganska exakt 30 minuter att gå, jag måste nog ta mig en runda till idag då kaloriförbrukningen minskat sedan jag gått ner i vikt. Det skiljer i alla fall 50 kalorier på en 30-minuterspromenad nu och när jag började. Med tanke på hur förskräckligt tråkigt jag tycker det är att promenera känns de väl si sådär. Jag har inte längre någon målvikt men jag slutar först när jag märkt något som hellst resultat.
 
 

2 februari 2013

 
Funkade inte om vända bilderna.....
 
Bild 1 från min morgonpromme
Bild 2 min frukost <3
Bild 3, jag och Gunwald som tillsammans väger vad jag vägde på invägningen 1/1-13 (han hAr också gått ner, från 7-6 kg :))

Examensarbete dag 9

Har just nu i alla fall lite flow i mitt skrivande, det är ju inte det att arbetet uppkommer till några som hellsta volymer men jag är igång. Skriver just nu om KRAV-certifierad fisk och skaldjur och hittade till min lycka det här ;
 
 
Utanför min grannö, Orust i Mollösund odlas det kopiösa mängder musslor, vad jag inte visste var att de var ekologiska och till och med KRAV-märkta, vilket är enligt mig den bästa möjliga märkningen.

En månad som kaloriräknare

1/2-13

Inget nytt på vågen, fortfarande - 6kg.

RSS 2.0