29 Mars

Har just planerat in 42 klasskompisar i grupper, men vi är väl mer än 42?! Vilka har jag missat tro? Jävla krux man inte får bestämma när jag skulle få bestämma.............

Igår när jag var ute och gick min helvetiskt tråkiga långprommenad tänkte jag på hur sjukt jävla jobbigt det är att dem på Nrj säger: Oskar Linnros nya låt,  25. Öh den lyssnade jag på i somras, sånt tänder jag till på! Mailade just Nrj och skrev det., haha nolife jag vet!

PÅ PÅSKAFTON SKA JAG TILL HADDAN, GOSH VAD TAGGAD JAG ÄR!

Uppdateringar kan dröja på grund av att min dator gett upp..

nonono

Jag har äntligen fixat böcker till de två sista kurserna innan sommaren, ingen billig story alls! Men lyckades i alla fall hitta alla begagnat i Umeå. Första boken ska jag köpa på onsdag innan mitt RFSU möte:)

Fick "låna" lite pengar av mig själv så mitt kortkonto gick mystiskt från 10 kr -2510 :)

Åke från Åstol

Beställde just världens snyggaste kontokort, ska ha denna bilden på:







Jag längtar hem så jag tänkte stilla längtan och lyssna på de charmiga låtarna från Åke från Åstol.

20 Mars

Jag tände precis ett ljus för Sebastian Mattsson, idag var det ett år sedan!

20 Mars

God morgon, jag kan väl säga som så att idag blir det ingen promenad innan frukost. Jag är helt död och kan inte förstå att jag orkade gå ut igår. Min promenad skjuts upp på obestämd tid. Nu blir det fredagens ett avsnitt av Big brother innan jag tar tag i plugget. Klockan 12 har jag tvätt-tid också, gud vad jag inte känner för det!

5 DAGAR TILL CASHFLOW, jag har 10 kronor på mitt konto :)!

20,12

Lärde mig göra en ny sås idag. Först fond + vatten, buljongtärning funkar. Så ska de koka ihop lite gott och sedan grädde. Mums och kändes bättre att att börja från början med grädde och mjölk. Jag gjorde såsen till mina fina sejfileér som jag ska kalasa på i dagarna, hällde i lite citron (på flaska) och lite dill. Blev jättebra.

Idag fick jag min senaste beställning ifrån Mary Kay, eller fick och fick jag gick och hämtade den idag. I paketet låg det en ansiktsrengöring, ansiktsvatten, ansiktskräm och en ansikts mask så nu har jag så jag klarar mig ett bra tag. Men insåg att min foundation strax är slut så beställde en ny idag:) Mary Kay har amazing foundation. Det börjar tryta på mitt puder också. Men det är så galet dyrt med smink så jag får avvakta, känner mitt konto för ansiktet just nu är galet övertrassat.

Jag har träningsvärk i mina rumpmuskler, wow vilka skor jag har. Jag är överlycklig. Förresten förut när jag var ute och gick så kollade jag rakt fram så brummade det som fan brevid mig, så kollade jag så var det två killar i en Epa..... Några minuter senare så möter jag två andra killar, denna gången i en snygg bil. Klart jag kollar lite, men gash va de stirrade på mig. Kanske gillade de mina kittylurar eller så har de aldrig tidigare sett en tjej. 100 meter senare kör de förbi igen och glor. Men vet du vad? Jag är för gammal för att kolla på killar i bil. 93orna får förfan körkort iår. Spänningen försvann direkt 2010 när 92orna fick körkort. Men innan från 15 i alla fall var det väldigt spännande- Men såfort jag på sommaren såg en riktigt snygg bil så var det en 50 + gubbe...

Puss

LCHF FAIL + PAJ

Okej idag en jag tror ännu värre redovisning, jag dog igen.. Stod och tänkte snälla kan jag inte bara försvinna ifrån jordens yta, tyvärr gjorde jag inte det...

När jag kom hem så bakade jag helt sinnessjukt vidriga lchf muffins som jag hade tänkt kalasa på senare.... Jag gjorde en halv sats vanliga muffins som jag tänkte ta med till Mumsan och Erik ikväll och tänkte äsch jag gör samma till mig fast byter ut ingredienserna, fyfan! Jag kanstade dem direkt, helt galet äckliga. Så det gör jag då inte om!!


Sen bakade jag en LCHF "paj" också. 225 grader,

Botten
Smält smör
4 ägg
1 dl grädde.
In i ugnen tills det är klart .
fyllning
1,5 dl grädde,
en del ost,
ett paket stekt bacon
två dl creme fraice. Häll på skalet och grädda i mitten av ugnen tills det är klart :)

Bilder kan komma senare. Ska betala en räkning, eller rättare sagt lägga in så den dras den 25/3. För just nu så har jag hela 22 feta kronor på mitt konto, tycker redigt synd om mig själv. Är slut ska strax gå på promenad och sedan hämta ut mitt paket på posten :)

Puss


13,34

Idag dog jag. Vi redovisade on blodgrupper och det gick som väntat inge bra, jag önskade någon skulle skjuta mig då. Fyfan men i morgon blir det mer redovisningar. Jippi...

På morgonbussen är min favoritsysselsättning att analysera alla människor i min närhet. I morse konstaterade jag att tanter med kajal är ett big no no, jag tänker bara på white trash tanter. Åldern brukar vara mellan 40-60, men allt beror på hur gammal du ser ut. Typiskt för motorcykeltanter med, mums....

En annan lika fruktansvärd grej är när tjejer har tighta jeans som sitter löst. En tight modell asså, jag få kräkreflexer av sånt. Såg 3 pers på bussen med de..........

Jag tror jag ska vara crazy och plugga lite nu!


17 Mars

Idag kollade jag en sväng på Vakna med the Voice och de nämnde Stackabo massa gånger!`? Vem är han och vad gör han? Jag måste gillat honom när jag var liten för jag döpte farmors katt till Stackabo. Det ska jag googla sen ;)

Inget nytt annars, jag köpte nya skor igår :) Betalade med presentkort och klubbrabatt så från 699 gick Conversen ner till 23 kronor :)

JAG MÅSTE GÅ OM 10 MIN, KANSKE SKA KLÄ PÅ MIG?

18,15

Om en månad åker jag som sagt hem och ska åka till Ullis en dag hemma -:) Kikade in på Ullaredsbloggen, den är bäst : http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/ Jag är galet taggad, men vart ifrån jag ska få pengar ja det är en annan fråga!

Jag tror jag tvunget får köpa den enda 140 sängen som fanns på ikea, så får spendera några timmar någon dag på att titta på nya möbler. Mina förra krossades när sängen inte alls matchar........... Men det får jag göra sen nu ska jag göra min del på powerpointen...

HALV 6

Jag tog bussen hem från skolan, gick till ICA, micrade min sista portion mat och nu är jag här. KLOCKAN ÄR HALV SEX. Det är ju inte sant. Fy satan vad jag blev stressad, ska städa och plugga !!

11,50

Jag sitter nu i skolan och skriver ut papper om både blodgrupper och gamla fysiologitentor. Jag har tydligen AB -, sammanlagt har dryga 1% av befolkningen det. Tror väl inte direkt jag är kvalifiserad att ge blod, men jag ska kolla upp det helt klart.


15 Mars, 1 månad kvar

Hahah Erik. Nej baddräkterna  var inte slut men jag tycker nog du behöver vara mer fit för baddräkt än för bikini ;)

God morgon :) Idag ringde klockan sex, det var helvetiskt svårt att gå upp efter gårdagen. Jag tittade på Det okända, det var fruktansvärt. Hemma själv började jag helt plötsligt att tro på spöken. Att man kände igen familjen gjorde det inte bättre. Blä, jag hade lite svårt att sova efter det om  man säger så. Kollade under sängen kanske 3 gånger... Direkt när jag gick upp satte jag på datorn för att se gårdagens Big brother avsnitt samtidigt som jag sminkade mig. Tidsmässigt var det galet bra, hann perfekt.

Om 15 minuter går bussen, så ska jag spendera hela min dag på labb. Vi ska bland annat kolla EKG och lungkapacitet. Helt okejkul labb, men en heldag känns halvkul.

OM EN MÅNAD ÅKER JAG HEM  :)!!

pUSS

19,30

Idag hämtade jag och Catrin ut våra micro-omtentor. Jag är nöjd och Catrin fick 1,5 poäng mer än mig så hon lär vara ännu nöjdare! Tror jag nu direkt ska göra hål i den med hålslagaren  och sätta in den i pärmen :)

Pratade med mamsen om min hemresa den 15 april, IMORGON ÄR DET BARA EN MÅNAD KVAR! Jag kommer få ta flygbussen ifrån Landvetter till Nisse (Nils Ericsson Terminalen) så hämtar mamma mig där. Men mamma betalar bussen så det är lugnt då. Ska bli superkul att komma hem men jag tror jag ska hålla mig ifrån Julle för att undvika fight.

Kunde inte låta bli, förut råkade jag beställa en till Bikini.. Ops, men snart är det ju sommar och då hoppas jag mina bröst krympt i alla fall lite :)

Pussssssssssssss

18,46

En sådan här säng har jag velat ha så länge jag kan minnas.  Men bara sängstommen kostar 3295 det är lite för mycket för min studentekonomi + att den absolut inte kommer få plats i en 25 kvadratmeters lägenhet.



Ikea hade en säng på 140, denna:


Planritningen vägrar samarbeta, lägger in en bild när jag rensar mobilen :)

Klockan 21 idag kommer det luffiga programmet Det okända men det är ifrån Tjörn så jag måste se det. Får se om det blir idag eller imorgon :)

pusss

KuL......

Mina dubbelsängs/ 160 sängs planer gick just i kras. Efter att ha varit hos Martin två dagar förra veckan kände jag att det faktiskt inte kommer få plats. Satan vad sur jag är. Jag hade hittat matchande byrå, låda att ha under sängen och massa mer....... Får väl köpa en 140 säng dådå, jag bor ju endå själv. I min 140 säng hemma är rekordet vi sovit i den 3 pers. Inte för jag sov något, men det kan ju ha berott på annat..... Jag är galet frustrerad. Inne på IKEAS hemsida så väljer man att söka på antingen dubbel eller enkelsängar. Har än så länge bara hittat en 140 säng, inne på dubbelsängar?! Inte är det väl en dubbelsäng endå?

/ SUR TJEJ

LCHF- middag







Igår lagade jag blomkålsmos med baconlindad kyckling och lite ostsås. Lite bilder på min mat, personligen tycker jag att jag är bäst på matlagning och lagar jättegod mat. Tyvärr är jag inte lika bra på att göra/få det snyggt. Men jag tycker endå att smaken är det viktigaste.

Blomkålsmos:

Finhackat blomkål ( nej mitt på bilden är inte färdighackat) kokas i en klick Smör "lagom" mjölk och Vispgrädde och en stund. Blomkålen ska suga upp vätskan så det inte finns så mycket kvar. När det är mjukt så är det klart, funkar precis som potatismos tyvärr inte lika gott. Så tar du fram din elvisp och kör tills det blivit mosigt, i med lite salt och peppar, KLART! Gott och mastigt, de mättar bra.

Kycklingen saltas peppras steks i smör så den får riktigt fina ytor. Efter det rullade jag dem i baconskivor, 4 per filé blev det. För att få kycklingen så saftig som möjligt och inte torr så la jag dem i en ugnssäker form tillsammans med såsen. Jag har aldrig innan haft sås i ugnen, men blev inspererad av en gammal klasskompis på facebook.

I såsen hade jag: Smör, vispgrädde, salt, peppar, Guarkärnmjöl och en bit Allerum, en vällagrad prästost ifrån Skånemejerier som jag gick loss med på rivjärnet. Gjorde nästan som jag gör vit sås. Fört smälta smöret, ner med grädde och mjölk, mjölet till redningen, i med osten och sen så salt och peppar. Hällde den sedan i formen med kycklingen för att craza till det-


14 Mars

Hej :) från klockan åtta igår kväll  fram tills kvart över åtta i morse fick vi inte äta något. Vi tog nämligen blodprov i skolan som vi sedan skulle labba med. Jag hade ett heavy flow så hon tog två rör så kollade hon min sänka också :) Alla värden var bra, men först visade det sig jag hade ganska nära gränsen till förhögt glukos i blodet. Jag som inte ätit socker på snart två veckor drabbades av panik och hon frågade om hon skulle ta ett stick i fingret för att kolla. Jag sa nej men insåg sedan att diabetes är en av mina värsta mardrömmar så hon stack mig. Det gjorde precis lika jävla ont som det alltid gör. Men få hade sockret sjunkit med 0,4 och det var endå efter frukost, så det var bra!!

Jag börjar bli frustrerad. Ingen aning om jag gått ner ett enda gram. Jag märker inget alls, så just nu känner jag att jag har en jävla dipp. Vill ha daim eller typ chips och dipp, men jag sansar mig. Mamma ska skicka upp ett måttband som de använder på jobbet så jag kan mäta mig. För en våg äger jag inte och jag lider av vågfobi....  Mamma ringde just upp mig och tackade för brevet och sa att jag var så söt så. Hoppas farmor och världens sötaste kusin Oskar blir lika glada!



Jag har inte fått någon post idag, idag är det måndag reklamdag? Börjar bli lite orolig den söta brevbäraren dött eller något. Hoppas inte han är såhär sen att han måste jobba över nått galet. Han kanske bara glömde mig, hoppas det!

Imorgon blir det heldag på labbet. Halvkul, från halv nio till fem. Jag blir tokig, när och hur fan ska jag hinna plugga? Huvudvärken efter en halvdag på labb dödar mig och idag satt vi kvar och skrev på vårat jävla Pbde arbete.....

Världens finaste kille




16,02

Jag gjorde blomkålsmos för första gången! Det blev riktigt gott, smakar som en blandning mellan blomkål och potatismos. Till det har jag gjort baconlind kycklig med ostsås. Sås är otroligt onödigt till mos lärde jag mig en gång. Äsch, det blir säkert hur bra som hellst.!

Sen jag började äta LCHF så äter jag mycket mindre och är inte hungrig. Har 4 dagar i rad bara ätit två mål mat per dag. Då har jag endå ätit normala portinoner, ännu mindre än jag åt innan. Jag har inte alls gått runt och varit hungrig. När jag sa det till min mamma fick hon spatt, hon förespråkar ju att man ska äta lite och ofta.

Jag lägger in bilder när jag har ätit, hämtat tvätt och förhoppningsvis pluggat något mer!

Mitt fett på burk hade jag förövrigt i mitt te, det var väl halvgott.

puss

pbde gör mig vansinnig

Jag kommer ingen stanns! Jag har fått nock, nu ska jag laga mat!

12,18

Hade blivit glad om någon kom och skjöt mig nu. Jag sitter med mitt PBDE arbete, det går bara inte. Såhär bra går det......

Dos- responssamband-

LD-50-

TD-50-

NOEL-

LOEL-

Jag är less, men satte just på 2 tvättmaskiner och diskmaskinen är igång. Jag borde egentligen tvätta soffans överdrag men jag tror jag skjuter på det en vecka.


13 Mars

God morgon :) Jag hann aldrig ta tag i plugget igår innan Oskar ringde, så jag åkte till Mariehem och pluggade med honom. Halvduktiga var vi igår, det var så tråkiga frågor. Vi kollade ett avsnitt av Big brother sen gick vi till Martin och kollade på film. När jag tog bussen hem 01,10 ser jag innan jag går på bussen att det är "Reggaebusschaffören". Mina tankar är väl ungefär NEEJ!! Jättekul att någon bussis bryter trenden och lyssnar på jättehög musik. Men seriöst reaggae?! Jag får kväljningar av sådan rökamusik. Det var svinhögt, jag blev sur och trotsade och drog upp halsduken över öronen.



Känner nu jag ligger lite efter med redovisningen vi ska göra på fredag. Så idag ska jag plugga, tvätta och sedan förhoppningsvis laga mat!!

220 kr för en burk fett

På vägen till stan hade jag på mig; linne, skjorta, vårjacka och mysbyxor. Det var varmt!! Snälla säg att snön är påväg bort nU!


Idag kände jag för att vidga mina vyer. Jag handlade på Coop, supertrevligt och tanten före mig hade lila hår precis som på den gamla goda tiden. Är den tanttrenden borta nu tro? På coop gick jag runt och kollade runt, de har ett rätt mycket roligare sortiment än ICA, mer crazy grejer.

Med mina magsmärtor så orkade jag inte gå till teaffären så jag köpte detta på Coop, tyvärr inte så gott som det såg ut. Trodde det var löste, men det står ju på det är påsar...



Sen var jag på Life. Jättetrevlig kassatjej så vi pratade så mycket att hon inte sa vad min 500 ml burk med kokosfett kostade. Kollade igår inne på gymgrossisten eller något och den kostade runt 80 exklusive frakt. Och rekomenderat pris var 98, tänkte jag att life tar la 100, inget mer med de. Väl i busskuren, ja jag hade sjuka smärtor så bussade hem, SÅG JAG ATT BURKEN KOSTADE 200 KRONOR, FÖR EN BURK FETT. Ärligt talat, sinnessjukt?



Köpte också Plackers. Igår efter att jag satt med papper mellan tänderna och Erik med tandtråd kände jag att jag får nog skärpa mig. 46 kronor, värsta rånet.



Igår Camade jag med både Hanna och Erik :) !





Nä nu ska jag tänka över dagens aktiviteter! Puss

12 Mars

Godmorgon, underbart väder 13 + i solen. Våren är påväg! Nu ska jag äta frukost, dagen till ära blir det makrill i tomatsås och ett ägg med lite majonäs på. När jag googlade på om makrill i tomatsås var okej fick jag olika svar så jag tror jag äter det i vilket fall:)

När jag ätit upp ska jag gå in till stan och köpa kallpressad kokosolja och kanske lyxa till med något gott te :) Sen ska jag se vad Oskar och Martin har för sig. Har så sinnessjukt ont i magen idag också så får se om de blir något plugg.

Puss

LCHF kanelmuffins

Vad gör man när det krisar? Jo man försöker lösa det. Jag tänkte äsch jag bakar lite muffins. Hade som sagt inget hemma mer än kanel så kanelmuffins. Tittade lite på http://56kilo.se/2010/11/lchf-muffins/ innan jag började

175 GRADER PÅ UGNEN tills de är klara :)

Med tanke på att jag aldrig måttar när jag bakar eller lagar mat så är det alltid otroligt ungefärligt.
Jag tippade på att det skulle bli 6 stycken, men fick ut 9 st :)

2 ägg
strax under 0,5 dl Sötin
1 tsk bakpulver
kanske 25 g smör
rätt mycket kanel, runt en matsked
Vaniljsocker kanske 2-3 tsk (nej jag anväänder inte vanligt vaniljsocker)
2,4 dl mandelmjöl
kanske 0,5 dl vispgrädde


Hur gjorde jag då?
Blandade "sockret" och äggen luftigt. Sedan bytte jag till handvisp vände i mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Hällde i det smälta smöret och grädden

KLART!

jättejättegod smet.
Känner mig som värsta sockermonstret, antagligen för jag inte får äta sånt nu. Chokladbollar igår och muffins idag. Men chokladbollarna var så äckliga att jag slängde mer än hälften. Muffinsarna blev fula men förhoppningsvis lika goda som smeten!







SMART, jag raderade mina bilder på de färdiga muffinsarna. Så kan tyvärr inte visa upp mina mästervärk. Med tanke på att jag hade så mycket bakpulver blev de helt underbart fluffiga. Helt perfekta om jag ska vara ärlig. Rekomenderas varmt. Tyvärr hade jag inte något roligare än kanel att smaksätta mästerverken med.







KRIS

Jag är så sötsugen så jag tror att jag dör. Vad jag än kollar på för recept så är det något som saknas något jag inte har hemma. Riven kokos till exempel eller bär. Jag bor kanske 2 min promme ifrån ICA men jag har fett hår och inget smink så pallar inte gå ut ....

17,21

Jag sa väl att min gullefarmor skickat mig en kokbok? Den här fick jag, och till min lycka så fanns det några recept på efterrätter!



Jag tänkte imorgon ta mig en promenad in till stan och gå på hälsokosten och se om jag kan köpa kallpressad kokosolja? Heter det så tro?



En sådan burk är det i alla fall, den har jag smakat på innan. Åt de varje dag under mina hårda intensivkursveckor i Brastad/Lysekil. Det var väl kanske inte så att jag satt och skedade i mig fettet men Ragnhild hade det i min gröt :)

Googlade runt lite och hittade denna bloggen : http://lchfbloggen.se/
Där fanns ett annat recept på chokladbollar som jag gärna provar någon gång efter gårdagens misslyckade bak.........

Jag är lite småsur för jag varken har våg eller måttband. Våg gör väl inget, vikten är bara siffror. Men måttband är bra. Jag kom på den smarta ideen att prova min nya klänning för och se om jag tappat några centimeter. Möjligtvis har jag det. Men i så fall max typ två, så det var väldigt tråkigt. Men skam den som ger sig?


fysiologi suuuuuuuuuuuuuuger

Tack Elin då kan jag utan dåligt samvete vräka i mig svamp, mums! Och tack Johan, kul och höra att du spyr av mina frullebilder :) Aldrig fel!

Jag är galet opeppad på att plugga. Men jag tänkte jag läser om fortplantningen i boken, de är ju kul. Orkade läsa om männens fortplantning. Sen insåg jag att kvinnornas fortplantning var många fler sidor, så jag tröttnade.

Jag vill byta bilder på min blogg, men jag vet inte hur man gör :(


Mumsig frulle

Gårdagens varor låg i så opraktiska förpackningar så jag hällde över dem i tomma glasburkar, vilken tur jag sparar på sånt!



Min frukost bestod av den godaste omeletten jag ätit i hela mitt liv, den var underbar men ful. Jag vet inte om det är okej och äta svamp när man kör LCHF men annars är den bra :)

Godaste omeletten ever:

2 Ägg
En skvätt vispgrädde
Salt & peppar

Världens bästa fyllning:

Rätt mycket Smör kanske 25 g
Svampar efter behov, jag hade i 4 stora champinjoner
Guarkärnmjöl
En skvätt Standardmjölk
En skvätt Vispgrädde
Salt & Peppar
Soya (självklart ifrån Mr Cheng, den är bäst)
Skulle man vilja ha i lök funkar det utmärkt.

Blandade Guarkärnmjölet med lite standardmjölk, så har jag ju gjort med maizenan hela livet dock där med vatten. Men i alla fall, det blev bara en sjukt tjock klumpig gröt. Efter jag trots det hällt i det i min fina sås insåg jag att jag hade läst att man brukar behöva mixa det. Satan min fina svampsås tänkte jag då. Men holy moses, mixad svamp var 1000 gånger godare. Från och med nu ska jag alltid mixa mina svampsåser!

Min frukost i bilder:









Av 2 ägg blir det en omelett tunn som en pannkaka, perfekt för en person! Med min goda fyllning så blev den riktigt mättande. Jag är tyvärr svindålig på både uppläggning och på att ta kort, men bara så du vet var det riktigt mumsigt!



Såhär nöjd blev jag ! :D

11 Mars

God morgon! Idag är jag helt död, jag gick och la mig halv ett och somnade strax efter halv 5. Vaknade sedan tio i elva,  satan vad seg jag är. I natt snöade det väl runt en decimeter också, jag vill ha VÅR nu!

Var nyss och postade brev till Mamma, farmor och Oskar tänkte därefter ta en promenad. Men skorna gled i snön så det kändes bara oeffektivt och så snöade det i ansiktet också, inte kuL! Men jag kände när jag gick att det faktiskt kändes i rumpan! Alla utan jag visste ju att det var träna rumpan skor jag köpt, om du kommer ihåg reklamen som gick i höstas. Men det fick jag reda på dagen efter, jag blev superglad!

Nu ska jag göra jättelyxig frukost. Omelett med svampstuvning, blir det bra ska jag lägga upp bilder :)

23,29

Varning de rätt äckliga LCHF chokladbollarna blir hårda som sten i kylen!

Rätt äckliga LCHF chokladbollar

Okej jag kunde inte hålla mig. Satte igång med att göra chokladbollar direkt. Inget hitt alls. Alldeles för mycket kakao. Receptet jag hade som grund hittade jag på http://www.alltomlchf.se/maten/recept/chokladbollar/


Jag hade i:
100 g rumstempererat SMÖR
100 g kokos
2 msk Sötin
2 msk kakao
2 msk kallt vatten
2 tsk vaniljsocker

Jag lär aldrig göra om detta receptet, men skulle jag mot förmodan göra det så blir det med kanske 1 msk kakao. Ingen bild idag heller... Mitt kokos tog slut så just nu är det bara FULA bruna små bollar.

Nu blire nog lite chokladbollar och 2 avsnitt av Big brother!

Puss

10 Mars

Igår var jag hemma hos Oskar och pluggade efter det gick vi till Martin och tittade på film. Vi skulle kolla på komedi men Martin lurade mig så det blev skräck.

Idag vaknade jag och mådde jättedåligt. Är absolut inte fit for fight så jag ska ta det otroligt lugnt idag och baka chokladbollar och FIRA ATT JAG KLARADE MICRON. 60 % var g och det var 18 poäng :)

Jag var just och hämtade mina LCHF varor:






1. Socker
2. Mandelmjöl
3. Vaniljsocker
4. Mjöl att reda såser med
5. NUDLAR!!

Hämtade också ut två andra paket ifrån posten. En LCHF kokbok från farmor och fysiologiboken ifrån Mumsan :)

Idag fyller min underbara faster Vickan 40 år, grattis!!

16,51

JAG HAR SÅ MYCKET OCH GÖRA MEN JAG KAN INTE KONCENTRERA MIG, GÅR IN PÅ FACEBOOK HELA TIDEN.

15,40

Jag vet inte varför jag hänger inne på Kalasgott när jag endå inte kan laga/äta nått av det. Men jag hittade detta receptet där: http://kalasgott.com/recept/kladdkaka-den-basta/

Pratade just med Camilla, hoppas få upp henne hit i slutet av maj!

Puss

Fettisdagen

På min promenad till stan mötte jag en mamma med barnvagn, liggbarnvagn. Alltså ett litet kiddo, han skrattade åt mig. Blev först lite sur och tänkte ser jag så rolig ut i kittylurar och heltäckande solglasögon!`? Men sen kom jag på han kanske bara var avis på hörlurarna. När jag sedan skulle gå om en tant kände jag tantparfymen redan på 2 meter. Inte ens jag är så fixerad. Jag hade inte ens smink.

Väl på Stadium kom jag mer hittade en snäll kille som hjälpte mig hitta skor. Han hittade mig ett par helt okej Easy tone på rean. 499 istället för 999. Vårens nya kostade 1099 så jag var glad! Ska bli en utmaning att gå med dem helt klart.





Väl på stan tog jag mig en tripp till ICA Gourmet. Jag handlade lite bra och ha grejer för LCHF då såklart. En vacker dag när jag har tid ska jag dokumentera min matlagning!



4 dagar i rad har jag nu varit på ICA och har handlat för mellan 120-160 kronor varje gång. Så jävla mycket pengar det blir på basvaror nu, innan hade jag ju allt hemma!!

Fettisdagen idag, tyvärr blir det inga semlor idag. Annars var det gratis smakprov på ICA. Erik smsade mig förut: Be fat and proud today, idag är det internationella kvinnodagen. Inget vi svenska kvinnor behöver fira kanske, men värre är det i u-länderna!

8 Mars



Plockade fram min kamera, hittade bilder när jag och mumsan sjöng singstar.



Hittade också en bild på VÄRLDENS FINASTE VOVVE! Kajsa, ful-Hedwig och min älsklingskusin Oskar. Gud vad jag saknar dom, ser du Kajsas kärleksfulla min, hon ska just kasta sig emot mig.



Kalles grav



Bebisen Ninja chillar med en morot, den ännu yngre Uri tittar på lite diskret



Min fina lillkillen, Buster!

En morot?

Insåg just att jag har ett sjuhelvetes mål med min bantning. Det är så mycket att jag måste ge mig själv en fet belöning efter. Men vad det måste vara något att kämpa för. Lovar att mamma är med och sponsrar ska nog ringa henne och be om tips. Jag måste verkligen ha en morot annars kommer detta aldrig att gå vägen. Är redan trött. Men fan den som ger sig. Elin Jönsson var just supergullig och gav mig tips, bland annat denna sidan : http://kolhydrater.ifokus.se/

Nu ska jag se på Coldcase, pusss

15,15

Pratade just med Oskar i telefon, vi hörde samma larm jag hos mig och han på Mariehem. Han sa att de är det larmet som ringer om det till exempel blir krig. Eh ja jag är lite rädd



Lite nervös jag var att jag skulle tappa honom









Idag är det 10 +grader så snart blir det sommar!


MAT

Åt precis upp första goda maträtten sedan jag ändrade kost. Gud vad gott det var kanske bara jag som inte trodde att det gick och göra något gott. Kikade in på Katrins blogg http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1629272 och snodde hennes ide om tacogratäng. Men jag gjorde det några timmar senare med grundreceptet i minnet. Men jag tycker det känns fruktansvärt lame att laga efter recept. Alla vill ha olika mycket av olika saker. Jag måttar aldrig något jag slänger i. Det enda dåliga med det är ju att det är iprincip omöjligt att komma ihåg hur man gjorde sist.

Köttfärsbottnen:
Olivolja och eller rapsolja
1 liten gul lök
några champinjoner
800 g köttfärs
2 påsar tacokrydda (inte helnyttigt men Kartin hade det och hon är ju numera slim så)
1 stor vitlöksklyfta

Såstäcket:
En skvätt majonäs (ca 1 matsked kanske)
Cremefraiche kanske 3 dl
salt & peppar
Riv i lite ost, jAg kanske hade i 2 dl

Till det gjorde jag en underbar guacamole:
2 mosiga avocados
salt & peppar
½ paket gräddfil
Någon deciliter turkisk youghurt
kanske 1 tsk majonäs (ville maxa fetthalten)
chillipulver
2 små vitlöksklyftor

GLÖMDE ÄTA MIN GODA SÅS SMASKA PÅ SALLAD OCH GRATÄNG FÖR FULLA MUGGAR.

Jag stekte 800 g nötfärs med några champisar och en gul lök i raps- och olivolja. Hällde sedan på 2 tacopulver kryddmixer och en skvätt vatten- Hällde i den genomstekta blandningen i en stor fyrkantig form. Hällde på såsen. Satte in den i ugnen på 225 grader tills jag hade diskat och skurit upp grönsaker, den hade då en underbar färg- Till käkade jag ett mega enormt salladsblad (jag hatar blad), lite lite röd paprika, lite mer grön paprika och en snutt gurka som jag sedan ringlade lite olivolja över. Hadeplanerat att ha någon sked mumsig guaca till med men glömde som sagt den. Jag blev riktigt stolt över guacamolen, jag hittade på receptet själv. Ingen aning om hur man gör egentlifgen men det blev riktigt gott. Majonäsen kan man såklart skippa! Hade gärna lagt upp en bild om jag varit lite bättre på uppläggning. Salladen blev snygg men gratängen flöt ut.

Blondes have more fun!



Min gymnasieklass. Själv kom jag in sent och x antal personer hoppade av. Jag hatade majoriteten enda fram tills i våras. Vi hade en jävla massa bråk och även en hel del krig som slutade i att vi alla blev tvingade till kuratorn. Tror jag blev tvingad mest av alla.



SNYGG- Laura



Jag och Sandra



Min själsfrände och jag



Snälla kan du inte bara flytta hit?



Farmor, söt-chey, Oskis och Farfar



Yes vi kom med i tidningen!



Pappa, Jag , morfar och mamma



Glada tjejer får vara med på kort



Två självklara favoriter



Morfar Mamma och jag



Jag, Tompa, Chasse och Camy



Hemma innan jag skulle till stan. Julle gjorde allt för mig för hon  trodde jag var dräggfull. Tyvärr var det inte fallet. Men efter jag åkt flak både med klassen och sedan själv med Camilla så blev jag galet speedad så jag var så pussig på allt och alla.



Kvällen slutade väl sådär, här bara en repa. Kom en till och har fortfarande två långa snygga ärr på min vad :)

Anledningen till att jag från början la upp så mycket sommarpix var för att så snygg hårfärg jag hade på studenten har jag aldrig haft. Självklart finns det bara mösskort. Men på korten i solen ser man rätt bra- När mitt hår återhämtat sig ifrån blonderingshelvetet så kommer jag garanterat att bli blond igen. Blondes have more fun!


Måndag

Ligger här i soffan helt osugen på fet frukost och tänkte ta tag i frågorna. Jag googlade njure, kan ju säga såhär efter det vill jag då verkligen inte ha frukost. Tur jag knaprade några valnötter innan. Madde i min klass tipsade mig om http://www.finest.se/katrin , hon går på LCHF och lägger upp veckorecept. Dock hatar jag finestbloggar, går inget vidare för mig när jag ska leta efter gamla inlägg. Hade velat vara med från början, när hon var tjock efter alla mammakilon.

Kan ju berätta att jag aldrig varit så här törstig och sugen på vatten någonsin innan i mitt liv sedan jag ändrade min kost. Men jag läste någon stanns att det är för att kolhydrater lagrar vatten? Känns ju som det vore sant i alla fall. Måste äte frukost endå jag är hungrig.

Ägg&bacon blir det nog, halvsugen..... Men till lunch blir det tacogratäng, det ser jag fram emot!!

Om två dagar har jag haft mitt körkort i 1 år :)

17,42

För en timma sen höll jag på att dö av sötsug, gick och köpte valnötter och en choklad på äckliga 70%. Nu är mina kuddfodral och mitt fläckiga linne vita och fina igen. Thank god for Klorin!

Första söndagen på länge jag är totalt ostressad, är ju ledig i en vecka till. Men då gäller det att jag är klar/nästan klar med alla frågor i fysiologin. Det lär ta x antal dagar. Inte alls konstigt om en fråga tar 2 timmar och  det är väl mer än 60 frågor i alla fall. Kanske 80 om jag gissar bara så. Idag har jag pluggat i kanske 40 minuter och gjort 2 frågor.. Jag blir så less på mig själv, jag vet inte vad som ska få mig att fokusera. Fysiologi är lika tråkigt som kemi och det är inte något jag vill lära mig, det är en jävla spärr. Jag bryr mig inte alls om det och vet att jag kommer att faila tentan den 23. Kanske därför jag bara segar och inte gör något? Hade ju varit skönt att klara av denna underbara kursen innan  sommaren så jag slipper tenta om i augusti...

På tal om tentoR, undra när min lilla favvolärare Sten rättat klart våra kära microtentor. Klarar jag den ska jag belöna mig med att bränna lite pengar på något kul, en klänning kanske! Skulle känslan vara så katastrofalt åt helvete att jag inte klarar den ja då tror jag jag ska bränna pengar på något då också. Ogillar skarpt att vi i denna kursen måste få hela 60% för g.

Om jag inte är ute och cyklar är det bara 45 eller om det var 40 dagar tills jag kommer hem! Det ska bli helt underbart. Jag ska i första hand träffa min lilla gulle Michapicha som jag inte träffat sedan min student! Hanna är bara hemma de två första två dagarna så hon är såklart inplanerad där! Lisa och Linnea måste jag också hinna träffa. Sedan en övernattning i Brastad hos morfar och Ullared är väl de enda "stora" grejerna. Förhoppningsvis så kunde mamma åka med till Ullis så hon kör (och betalar bensin) annars kan jag säkert få låna farmors bil.

Jag har Cambozola hemma, den enda goda mögelosten. Så ska nog lyxa med det sedan! Det tråkiga är ju att jag inte får äta kex eller vindruvor och vin är väl onödigt att dricka så ja ost blire.

En annan fundering än mat under min promenad  var att jag så himla gärna vill ha ett djur. Något mjukt och hårigt som jag kan gosa med!

Nu ska jag se film tills läggdags!

Pusss


Våren är här

Kom precis hem ifrån en 50 minuters underbar promenad i solen. Jag hade på mig min nya vårjacka med stor halsduk, solglasögon 0ch mina kitttylurar. Kände mig halvcool. Hittade en halvcharmig bild på min jacka inne på Monkis hemsida, personligen tycker jag att den är mycket finare på riktigt.


Nu börjar det bli dags att ta tag i det som jag dragit mig för hela dagen, pluggandet. Men all tvätt är tvättad och upphängd eller ligger nu i tumlaren. Jag har till och med varit crazy och blekt mina missfärgade kuddfodral och linnet jag spillde juice på :)

Jag börjar bli hungrig. Hela min promenad tänkte jag på mat. Jag kom på att jag faktiskt beställt nudlar också, snacka om att jag längtar tills det kommer. Såg ut som någon motsvarighet till glasnudlar, mina favoritnudlar.

6 Mars

God morgon! Söndag och jag mår hur bra som helst! En sak bara jag är så sinnessjukt sugen på mat, riktig mat! Inte några jävla fettbombs måltider! Nu förstår jag vad Viveca och Christian menade med tråkig diet. Tänk min frulle idag bestod av avocado och skagenröra. Jättelyxigt låter det, men svårt att få i sig på morgonen. Endå duschade och tvättade jag innan så det dröjde över en timma innan jag åt frukost.

Jag är ledig hela veckan så jag ska gå in till stan någon dag (om det är fint väder) och köpa mig en LCHF kokbok. Om en vecka när min beställning kommer ska jag fira dagen med att baka något riktigt smarrigt. Jag beställde ju mjöl, socker, vaniljsocker och mjöl så jag kan reda mina fettmasåser! Jag såg potatis i kylen och kände ska jag ge upp? Tittade ner på min mage och ändrade mig snabbt. Vet inte hur det ska gå med aknen när jag trycker i mig fett. Känner redan nu att det är kaos men jag hoppas det går över när kroppen vant sig!

När tvätten är klar om 35 min ska jag ut på en långpromenad och inviga min nya vårjacka, underbart! Vi har nu 3 grader varmt, tropiskt!

Pusss

Lite bilder

Några bilder ifrån gårdagens kisslabb:

Jag satt tillsammans med mina favoriter Catrin och mumsan!



1. Glad mumsan dricker kaffe
2. Rätt nöjd Catrin dricker 37-gradigt vatten
3. Mumsan var snabb!!



1. Lin fick dricka sprit
2. Emma saltvatten
3. Ylva drack grönt te och Madde drack varmvatten




Mumsan och jag tog oss en välförtjänt fika på Lindell för några veckor sedan-



Två av mina fina favoriter <3

Lördag

Hey bitch! Igår hade vi en helt enligt de flesta sinnessjuk labb! Det första vi i gruppen gjorde igår morse var att kissa i ett rör och sedan ta med sig sitt morgonkiss till skolan. Så kollade vi lite värden i det. Sedan fick man dricka olika mycket dricka beroende på sin kroppsvikt. Det som skulle drickas var: kaffe, svart och grönt te, 95% sprit som skulle blandas med vatten så man fick procenten ungefär 3,5, saltvatten och vanligt vatten. Alla drycker höll temperaturen 37 grader. Jag fick dricka 0,9 liter svart starkt te. Drycken skulle drickas upp på 10-15 minuter och varje 30 minuter skulle man kissa. Då kissade man i en "plastkanna" och mätte hur mycket man kissade, hällde sedan över lite kiss i ett provrör man tog med sig in i klassrummet. Så gjorde vi det 5 gånger och jämförde våra salthalter i kisset, hur det såg ut när vi druckit så mycket vätska! Pinsamt nog måste jag säga att jag tyckte det var jättekul. Först kändes det jätteäckligt, men man vande sig!

Efter skolan igår hade jag och mumsan kaos. Allt kaosa för oss! Vi fick tyvärr inte pluggat något. Men vi lyckades tillsammans att dra upp min dragkedja på min nya klänning, happy day!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så färgade mumsan mitt hår med, det är hon bra på! <3

Efter mumsan åkte jag hem och duscha och sminkade mig, mitt hårspray tog slut. Det kaosade också. Jag skulle till Martin nämligen men Emma hade med sig hårspray så hon var en räddare i nöden!! Jag hade trevligt men var läskigt nykter och full av skrapsår så jag åkte hem 23,15. Jag rev mig mot huset 111 gånger och det gjorde lika ont varje gång. Men det värsta måsta vart när jag satt med en blyertspenna i handen och dunkade den i golvet. Det blev köttigt och lossnade MASSA skinn. AJ.

Nu ligger jag pigg och fresh i soffan. Tänke googla fram lite svar till fysiologifrågorna. Observera att jag inte börjat än :(

Vädret är helt galet. 5 grader varmt och sol! Tyvärr tror jag inte huvudet mår så bra av sol , så jag skippar att ta en promme! Men sådana här dagar känner man man skulle haft en brassestol, jag är så blek så man kan se igenom mig!

Puss


19,01

Pratade just med min underbara farmor i telefon! Hon är störtskön och vi har väldigt lika värderingar här i världen! Hon blev så glad när jag berättade om RFSU och sa att jag har talets gåva, sötfarmor! Hon är snäll, ganska ofta alldeles för snäll! Hon berättade om när jag var två år och precis fått en ny rosa overall, jag hade tydligen varit helt överlycklig och tyckt jag var snyggast i världen. Har sett kort, snygg vet jag inte men helt klart söt!

PÄLS?!

Jag fick precis nyaste numret av DJURENSRÄTT. Precis lika bra och hemsk läsning som alltid. Läste lite om päls. Framtiden ser mörk ut för minkar men det finns hopp för chinchillor!

Jag förstår inte hur man kan bära päls. Det är något jag aldrig har förstått, det enda döda jag har burit är fårskinn och de döda används ju till annat också.. När jag ser stora feta tanter i äckliga stora pälskappor brukar jag vända mig om och med avsky tänka på hur många djur som fått sätta livet till för en FUL kappa. Tänker på ryska tanter och prostituerade, mums.- Varför inte använda fuskpäls? Inte för jag är speciellt förtjust i det heller men de kan väl vara snyggt ibland + att ingen dött på kuppen.



Tänk att denna enligt mig skitfula pälskappan är gjord utav:





eller kanske utav:









Jättebra att kändisar som Pernilla Wahlgren säger att hon ÄLSKAR denna mössan och att hon har en i varje färg. Vad man kanske inte tänker på då är att du har en Blårävsboll på huvudet, ååh så mysit... Tycker du inte det gör något kan du läsa det här: http://svt.se/2.22620/1.2326255/trendmossa_med_mork_baksida så hoppas jag du ändrar dig.


.

Jag känner bara att det är helt galet att man köper päls och gynnar den fruktansvärda pälsindustrin. Det hade varit mycket mer okej om de hade fötts upp under naturliga förhållanden och fått springa runt i stora inhängnader. Priset hade då varit mycket högre, men vad gör de? Jag skulle endå inte köpa. Och jag menar inte att man ska in och sabotera. Varken släppa ut minkar eller förstöra i pälsaffärer. Men jag gillar att folk står utanför och demostrerar, det är väl till och med lagligt?

RFSU



SÄTT PÅ LÅTEN INNAN DU BÖRJAR LÄSA, STÄMNING KRÄVS!!

JAG SKA BLI INFORMATÖR FÖR RFSU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14,35

Gött att det stått i GP (Göteborgsposten) att LCHF var farligt. Men de är la klart att det inte är ett långsiktigt levande? ICA-killen trodde det var bra sa han!

Kanske ska plugga nu?

LCHF

Sedan jag kom hem har jag hängt inne på http://www.lowcarbshop.se/ och
http://www.lchfbutiken.se/

Det slutade med att jag beställde:

Sötin (socker)    500g           75kr
Vaniljsocker       100g           45kr
Shirataki Nudlar  200 g          25kr
Mandelmjöl        500g           75kr

Jag ska gå på stan någon dag och köpa mig en kokbok också, grejen är att jag skulle köpa kokboken på cdon. Men mitt VISA-kort är ofta ovilligt att hjälpa mig när jag ska handla på nätet, så det blev inget med det....

Såhär ligger det till. Jag har ett mål, jag ska få mindre bröst och gå ner en hel del kilo. Tänker du nu "men ät mindre och träna pucko!" Så är mitt svar: Jag äter inte så mycket och jag vet ingen fysisk aktivitet som passar mig här så det går bort. Detta kan inte vara värre än att gå på pulver i alla fall. Då gick jag på 13 dagar ner  7 kilo (jag var endå rätt så mycket smalare innan det än vad jag är nu). Det var en dyr diet, 3 påsar om dagen blev 1000 kronor i veckan. Hade tänkt försöka äta såhär ett tag och hoppas att det hjälper mig nå mitt mål.

LCHF står för Low Carb High Fat. Konstigt nog ska man försöka att bara äta fett och protein, inga kolhydrater alls. Man undviker alltså allt med socker i och det vanliga; potatis, ris och pasta.  Inget jag vill äta hela livet, jag älskar ju pasta och potatis. Har alltid hellre ätit till exempel sås och potatis än köttt. Nu ska jag göra en helomvändning och bara äta sås och kött. Jag ska försöka vara så strikt som möjligt. Men 2-3 gånger per månad, ibland kanske 4 så ska jag dricka vin. Torrt vin är okej, men jag tycker bara om sött.

Jag har mer än 1,5 kg potatis hemma som skänkes till behövande!

Jag hoppas att du tror på mig! När jag smsade min pappa om att jag ville börja med LCHF svarade han: Fråga chefen (mamma)! Så smsade jag mamma, hon svarade: Jag ringer dig när jag slutat! Oshit var min tanke och sen nej nej nej, jag orkar inte höra Hitler predika.... Min mamma är nämligen hälsokonsult på http://www.xtravaganza.se/sv/Sverige/ , tro det eller ej... Men i alla fall mamma tyckte de lät bra och hon sa att hon tror på mig, det värmde att ha stöd. LCHF är nämligen ungefär tvärt emot vad min mamma lär ut!



RSS 2.0