Mot Nydalahöjd

27 sms kvar, lär inte svara på sms idag heller :/ Vill inte få en lika hög räkning denna månaden, men efter 12 får jag nya :) !!!! Jag gjorde just en kalasgod middag. FÄRSKPOTATIS kanske inte passade till, men det finns inget godare så valde bort riset. Jag gjorde en kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära i massor, sambal oelek och paprika.

Strax går bussen mot nydalahöjd, TAGGA

10,17

Jag ska inte vara hos Mumsan på Nydalahöjd förrän efter tolv, så jag tror jag tar med mig picknickfilt och går ut och solar en sväng. Efter det måste jag gå och köpa ingefära, tänkte göra en lite thai-inspererad maträtt idag. Kommer cykla till Nydalahöjd så jag tror jag duschar väl där :) pusss

OstBÅGAR

Idag lärde jag mig nått nytt. Norr om dalarna säger man ostKROKAR, de hade jag aldrig hört någon mer än Maria Montazami säga? Snälla nån man säger väl ostBÅGAR!? Mina funderingar började efter morgonens promenad då jag såg:



Hittade väldens bästa blogginlägg som jag kopierade detta ifrån http://zarlei.com/

Varför envisas folk (som inte kan läsa?) med att säga “ostkrokar”?
Det står ju KLART OCH TYDLIGT på påsarna: O S T B Å G A R.
Men för att göra detta ännu mer tydligt, har jag även ringat in “OSTBÅGAR” på bilderna. Detta föreställer både OLW’s och Estrealls ostbågar, för att verkligen klargöra att det heter OSTBÅGAR.

Varför säger folk medvetet fel?

Det vore ju en helt annan sak om folk kallade det för något kortare, men nu är det tre vokaler i “ostbågar” och lika många i “ostkrokar”, detta gör ju det hela ännu dummare. Man brukar ju annars förkorta ord/namn, och det är väl mer ok.
“Katarina” blir “Kattis” (från fyra vokaler till två) men från “ostbågar” till “ostkrokar”?!

Bilden ifrån http://zarlei.com/

 

Det heter ostbågar. Och det står KLART OCH TYDLIGT på påsarna.

 

 




Valborg

Kom precis hem ifrån en 50 minuters lång promenad (nej ingen långpromenad, eller jo kanske men det var inte det jag menade så ingen särskrivning här inte). Jag hade på mig sådana tighta spring/gåbyxor. Nu tänker du säkert öh?! Flodhäst!? Skulle man kunna tro, men det tycker jag faktiskt inte. Man får riktigt snygg rumpa! Saknade mina underbar easytone jag glömt i Skärhamn, kändes stumt och trist och gå i mina gamla gåskor.

Ikväll ska jag till Nydalahöjd, det ska bli helfestligt, grill, förfest och sedan fest med mina favvotjejer:) Igår prövade jag dagens kommande outfit med glasögon på, jag tycker det var jättesnyggt trots att jag såg ut som en skolfröken. Nästan så jag hade velat festa i glasögon, men det kommer inte på frågan. Jag använder dem ju bara när jag ser på tv och sitter här.

Nu ska jag äta gröt! Tyvärr blir det dock endå ingen beach 2011 för mig, 2015 kanske?

Puss

18.09

Idag har jag köpt min livs första kavaj, när alla andra kommer gå i vårens tecken kommer jag köra svart kavaj, svart klänning, svarta strumpisar och svarta skor. Jag är så kul.

När jag kom hem efter en heldag på stan med tjejerna så är jag såklart trött. Och i brevinkastet låg en jävla Klarna-räkning, öh nej tänkte jag. Frakt & skicka tillbakafrakt på en ful klänning jag hade beställt + 50 PÅMINNELSEAVGIFT. Öh nej jag har inte fått nån räkning i första taget?! Jag ringde klockan 17,26 till Klarna. Men det är fredag, de stängde 17... Så på måndag ska jag ringa!

Cyklade till stan som sällskap och för att jag skulle köpa ett spegelskydd till displayen på min mobil. Fanns det? Eh nej..

10.36

JAG TROR INGET KRYMPTE _:D Men nu är det såklart inte lika fint väder längre...

SNälla

Okej nu ska jag gå ner och hämta kläderna, snääääääälla

Sämsta dagen

Om dryga 40 min ska jag hämta kläderna, fan jag bävar. Snälla söta rara säg att de inte krympt. Behöver jag säga att jag i ångesten avbröt städet rätt kvickt. JAG ORKAR INTE. Jättejättefint väder med, men jag har inte ro att gå ut.

Why me?

HELVETEHELVETEHELVETE !!! AVRÄTTA MIG! Skulle tillslut 3 tvättmaskiner senares skulle jag äntligen tvätta kläderna så jag har nått och ha på mig på stan sen. Ja vi får se hur de går. Råkade klicka på 60 grader, start. Så var det klart, kunde inte öppna den eller ändra till 40 och när jag sekunden senare kastade mig på strömbrytarn stängdes skiten av. Men så fort jag satte på den återgick maskinen till 60 grader, dvs jag är körd. Det jag blir mest ledsen om det krymper är mina chinos, min nya klänning och min nya rosaglittriga jättesöta morgonrock. Snälla gud var snäll mot mig för en gångs skull. SNÄLLA. Jag har ju mina colour catcher med så jag körde ju verkligen alla kläder med. Fan fan fan, helvete vad sur jag är SATAN.

2007





Bilder ifrån 2007. Jag saknar min bebis!! <3

7,58

Idag skulle det ju vara dåligt väder? Icke, här är det superfint! Idag är jag lite galen och har tvätttid klockan sju, antagligen både första och sista gången. Men fick inte allt tvättat hemma så jag hade hur mycket smutstvätt som helst!

När alla mina 4 eller 5 tvättmaskiner är klara och jag har städat klart ska jag gå eller cykla till stan för att möta upp vilddjuren. Som vanligt är jag rätt pank men jag ska i alla fall köpa en "spegel"skyddsplast till min mobil, bye bye fickspegeln.

Snart åker jag hem till Skärhamn, efter min underbara vecka hemma kan jag inte säga annat än att jag längtar. Då menar jag inte att jag längtar efter familjen utan efter mor-och farföräldrar,  Oskar, hästar, Kajsa och framförallt mina kompisar.

Puss så länge

19.06

Skypar med Camilla, hon är ute och powerwalkar! Själv är jag så himla seriös och packar redan inför flytten den 1/6. Kände det kanske var dags att packa ner vinterskorna! Men vart ska jag ha min packning tro? Äsch nu sätter jag på Cold Case

BRA DAG

MINA APPAR FUNKAR NU IGEN FÖRRESTEN. Tydligen var mitt Apple-konto till telefonen registrerad på min "snokmail".

17,33

Är helt slut efter alla timmars barnvaktande. Vet inte hur många gånger idag bara hon har försökt sluka hela mitt ansikte. Har sett långt in i käften och lutat mig bakåt. Rispade armar, sminkbortfall, blött hår och trasiga leggins är resultatet.

Idag måste jag städa, diska och gå ut med soporna. Bäst jag börjar nu! Pusss

28 april

Igår bokade Camy en flygbiljett upp till mig den 27 maj, nu gäller det bara att tvinga upp Linnsan också!

Vadå att det inte blir så mycket disk när man är själv? Glas, tallrikar till alla mål. Sen lagar jag ju all mat själv, dvs använder stekpanna eller ugnsform, kastrull till till exempel potatis och en sås-kastrulle. Hur mycket som helst, diskberget bara växer, jag saknar diskmaskinen nått kopiöst. Dessutom ser varken glas eller bestick rena ut efter jag diskat dem, myspys.

När jag vaknade pallrade jag mig hit och la in alla kursens tre böcker på försäljning. Vad ska jag med dem till? Jag behöver alla pengar jag kan få. Rapportseminarium idag klockan elva, så vi har fått andra gruppens rapport att läsa. Jag är glad de i alla fall hade ett intressant fall och inte så tråkigt som vårat.

Igår gjorde mumsan mig glad. Hon la upp förslaget jag kunde åka med henne hem någon helg, så hade vi då kunnat åka till Ikea och jag hade då kunnat köpa köksbordet jag vill ha. Håller tummarna, vore toppenkul att se hur hon har det och såklart träffa hennes små hästar!

Efter seminariumet idag ska jag vara barnvakt till "Ninja Bonita" och efter det lär jag behöva både diska och städa. Imorgon tvätt-tid samtidigt som Catrin, en onormal frivillig tid en lediga dag 7-12. Sedan ska jag på stan med vilddjuren och på lördag (valborg) blir det  korridorsfest på Nydalahöjd. Valborg är inte det en konstig högtid? När jag var liten åkte vi några mil upp till Uddevalla (11 mil ovanför Göteborg) och kollade på eldar. Men när man blev äldre stannade man på ön och drack sig dyngrak. De känns väl lite som en fjortishögtid, vad är det man firar egentligen?

Nu ska jag läsa rapporten, mums Pusss

20,57

Grey's Anatomy nu på 5:an tack för tipset Huuvisen!

Mitt plugg gick la halvbra. Jag är ofokucerad, less på skolan och seg. Men i morgon efter skolan ska jag vara hundvakt igen :)


Barnvakt

Väl på ÖoB drabbades jag av beslutsångest, vilket diskställ var bäst? Men endå snyggt? Det slutade med det jag hade spanat in innan, ynka 49 kronor :). Cyklingen till "Ön" som jag chickt hade beräknat på en timma tog en kvart. Tanken på att sitta inne i väntrummet i det kalla men soliga vädret gick fett bort. Jag kastade av mig jackan och blottade så mycket hud som möjligt, allt för att maximera brännan.



Jag ska fortsätta äta Acnemedicinen Tetralysal men hon bytte ut mina Jasmine p-piller mot Diane som tydligen var mycket starkare. Starkare behövde jag för att öka Tetralysalens verkan och så skulle den förhoppningsvis minimera min mensvärk med :) Aningen crazy förpackning:





Jag kom just från hundpassningen en trappa ner. Fyfan vad underbar hon är det lilla monstret. Hon sög på mitt hår, slickade bort mitt smink och allmänt slemmigt. Vi var också ute och sprang på gräsmattan, söööööt.





Klockan halv åtta ska jag ha skype-date med Camilla som då ska beställa flygbiljett upp till Umeå :D



Två andra favoriter hemifrån :)

12.44

Helt plötsligt nu känns allt jättebra för en stund. Cykeln är ute, däcken är pumpade och här sitter jag och äter världens godaste kycklingsallad. När jag ätit upp ska jag cykla till ÖoB och köpa ett diskställ och diskmedel. Det går hur mycket diskmedel som hellst nu när diskmaskinen är paj! Efter det ska jag cykla till "ön" där jag ska på återbesök till hudläkaren på grund av min akne. Sist men inte minst ska jag vara hundvakt! :D

Idag i skolan var vårat EU-grej tydligen som en redovisning och inte bara diskussion som jag trodde. Så jag fick skriva om allt. Vet inte hur bra det var, men det var i alla fall mycket och jag läste på som bara den, att det gick fort är en underdrift. Tentan gick helt okejbra. Jag fick dock 2 poäng under vg. Men jag spikade till min förvåning alla "glosor" och två andra helt oväntade frågor.

Tills i morgon ska jag läsa en svintrist rapport så ska vi diskutera det i flera timmar. Jippi... Men den dagen den sorgen. På fredag är vi lediga så jag har tvättid 7-12. Jag ska festa på lördag, vara bakfull och chilla järnet på söndag och på måndag ny kurs :)

7.49

När jag skajpade med Erik i måndags sa han att jag pratade konstigt. Min orginaldialekt kanske? För innan sa Linn att jag pratade konstigt när jag stod i kassan och skulle betala här uppe. Inte okej. En annan grej som inte är okej är min utväxt. Måste elimineras snarast!! Nu tandborstning.

27 April

Idag fyller min lilla 93:a kusin 18, grattis grattis Manda.

Jag ska nu strax till skolan på seminarium. Jag känner mig allt annat än förberedd. Jag är så himla less på skolan nu, det är rikktigt jobbigt och jag känner inte alls slutspurten. Annars inget nytt alls. Vaknade halv sex, var apatisk men klockan sex gick jag endå upp och duschade, men sedan chillade jag i sängen i 45 minuter till.

Mina appar på telefonen fungerar inte längre efter jag uppdaterat telefonen via datorn. Vafan ska man då med en iphone till? Åh jag vet verkligen inte hur man ska göra...

Nu frulle pusss

27 April

Idag fyller min lilla 93:a kusin 18, grattis grattis Manda.

Jag ska nu strax till skolan på seminarium. Jag känner mig allt annat än förberedd. Jag är så himla less på skolan nu, det är rikktigt jobbigt och jag känner inte alls slutspurten. Annars inget nytt alls. Vaknade halv sex, var apatisk men klockan sex gick jag endå upp och duschade, men sedan chillade jag i sängen i 45 minuter till.

Mina appar på telefonen fungerar inte längre efter jag uppdaterat telefonen via datorn. Vafan ska man då med en iphone till? Åh jag vet verkligen inte hur man ska göra...

Nu frulle pusss

Julle är king



Julle ber snällt Camilla om en tjänst. Att skaffa henne vin, jag dör vad kul!

Puss

21,02

Jag får seriösa jävla spasma anfall snart. Kan inte alla bara sluta fråga mig om gruppfanskapen. De har skickats runt i klassen och jag skiter väl fullständigt i om folk inte fattar vart dom ska vara..... Jag ville bestämma grupper till min fördel, de gick ju inge vidare. Sen ville jag vara snäll mot Sten och ställa upp och hjälpa till. ALDRIG MER säger jag bara...

Min kycklig blev sinnessjukt bra, jättegosig. Jag hällde på: Olivolja, soya, grillkrydda, salt, peppar & Persillade. Smakade nästan lika gott som ICAs färdiggrillade kyckling. Så efter kycklingen var kvar så slängde jag in tre sejfiléer med lite smör och dill på. Så nu har jag mat för hela veckan:)

Har också börjat packa ner lite onödigt inför flytten. Snart ska jag flytta och det ska bli helt galet festligt. Alla mina favoriter är såklart bjudna på inflyttningsfest i höst :)

Någon som vet va hemsidan heter där det står allt om mac?

Jag måste färga håret innan jag ska festa på lördag, verkligen måste! Nu ska jag skajpa klart med min kärlek och sedan ska jag sova! Pussss

Roadkill

Inte varje dag ens mat ser ut som roadkill jag kände att med min ekonomi måste jag äta billigt denna veckan och det vAr niceprice med rå hel kyckling. Tänkte jag men det är ju gott. Vad jag inte visste va att det fanns inälvor kvar. Det såg så vidrigt ut att jag inte ens ville plåta. Men jag hoppas det blir bra när det är klart. Jag delade den på mitten så det skulle gå fortare och tänkte göra Kycklingsallad :)

Puss

Cashflow!

Beställt adressändring till Tvistevägen den 1/6 och dagen efter eftersändning därifrån hem till Mamma och Pappa på Bagarliden. Dock har jag inte betalt det än, men betalade precis mina IKEA möbler. Det vill säga hela 5698 kronor. Så snart kommer ju min dataräkning också, jag älskar räkningar.........

Beställde denna byrån som jag tänkte ha som tv-bänk på grund utav platsbrist! Jag tror jag beställde maxstorlek på sängen, som får plats på de ynka 25 kvadraten.  Men jag hade en 140 säng hemma så jag kände att jag faktiskt inte kunde köpa en mindre, så det blir nog spännande. Till sängen en bäddmadrass och en resårbotten också :)



Jag älskar fysiologi

Tentan gick åt trippelhelvete. Lär få max 23 och G är 33, så himla kul. Jag blir så lycklig..... Såhär glad är jag nu. Jippie.



Ska börja plugga på morgondagens seminarium med, kul... + äta...

26 April + påskafton i bilder

Ringde just och beställde säng och en byrå ifrån Ikea. Dock gick det inte att få bordet hemkört, så jag lackade lite. Får la köpa nått chickt på Jysk eller nått. Men jag har ju hela tiden velat få det hemkört den 2 Juni, dagen efter jag flyttat. Men icke, 31 Maj kommer det, de kommer dit där jag bor nu. Men hellre de än att jag i höst tvingas bygga ihop det själv. Jag känner mig stressad och blä. Klockan 13 har jag fysiologiomtenta. Vet inte hur mycket jag kan.... Imorgon är det seminarium och jag har inte ens börjat än. Hej stressad.



Stallmys :)



Vi skulle på förfest















24 April

Igår hade jag den roligaste utekvällen på länge! Jag, Camilla, Hanna, Louise, Ida & Amanda började med mat och förfest hos Linn. Vi åt god mat, som Linns föräldrar oväntat nog hade hjälpt till med. Självklart blev det också spel och lite annat crazy. Linn är så kul, hon blev "sur" och sa: EMMA JAG HAR JU SAGT TILL DIG ATT VARA TYST!! Och trippeldamp på det, men att hon själv levde om det gjorde inget;) Efter lite vin och bubbel började vi sedan den långa vandringen till Haddan. Amanda och Ida åkte dock hem, de skulle inte med ut. Ja väl där så var det sinnessjukt lång kö, men vi stod på listan så vi gick helt enkelt före. Träffade några gamla klasskompisar, jag kan dessvärre inte säga vad fan jag gjorde hela kvällen. Det fattas några bitar.... Men i alla fall, när jag var ensam så hittade jag pappas kompis (som bott hos oss 2 nätter i veckan), och nej han var inte gammal, han var 24. Självfallet blev jag sådär överdrivet glad åt att se honom, så vi stod där och pratade. Sedan insåg jag att mina vänner var borta. Så jag beklagade mig för Mick då som han heter. Sedan så möter jag pappas till och från chef, han som äger Haddocks. Också då blir jag superduperglad. Då var vi sist kvar. Jag tror jag hängde med Gusten, så gick han in på Herrtoan, men jag ville ju nått så jag öppnade dörren och där stod ju Anton. Då blev jag jätteglad igen, sen är det svart. Vaknade upp hemma. Med örhängen (?!) och smink (?!), första tanken var, vart är min telefon. Den låg på nattduksbordet. Jag klickade på den, inget hände. Fan är den död, nej jag hade stängt av den (?!). Också väskan var med hem. Hade min Håkan Hellström tygkasse som jag självklart hade tänkt lämna i garderoben, men icke där var det fullt. Så jag bar runt på den med tretång och annat nice i. Idag var en toppendag, spydde först på farmors gräsmatta med Camy i telefon, sedan inne på toaletten. Resan till Landvetter var förjävla fruktansvärd, jag mådde så kopiöst illa. Sedan blev de bättre och nu mår jag helt okej.
Telefonräkning på 955,31 kronor, mitt liv är rätt fest. 1700 kronor kvar och idag är det den 24 april. Nästa gång det är cashflow är den 25 Maj............. Fyfan

22 April

Hej idag, första gången på flera månader har jag varit i stallet och ridit. Dagens höjdpunkt, jag åkte dit tidigt i morse och skrittade ut en sväng och efter det tog vi en svängom i paddocken. Jag ska dit igen imorgon, ååhåå. Buster var fin med en påskig fjäder i pannluggen. Efter stallet har jag legat på balkongen och pluggat fysiologi samtidigt som jag odlade på brännan. Men jag blir inte brun, jag blir prickig. Jag har fräknar på hela kroppen, party.....
Ungefär 700 nya fräknar bara idag....
Igår, CSN-dagen, gick jag Emma Johansson som vanligt lös och brände pengar. Jag åkte med mamma till Ullared och brände väl en sisådär 2200 kronor. Men jag hittade några fynd. En Stockholmklänning på MQ outleten som mamma betalade, ett par skor på Scorett & en toppensnygg klänning för 99 kronor!!
Nu ska jag iväg på middag hos min kärlek i Utäng och efter det blir det nog till att våldgästa Linngull. I morgon blir det stallet tidigt, sedan iväg till morfar & Ragnhild i Brastad och efter det förfest hos Linn!
Pusss så länge

NY DATOR



Hittade inte bilden jag letade efter så du får nöja dig med denna :)

16 aPRIL

Nu tillbaka i "stan" där allt började. Chillar i Julle säng i Julles rum, MITT GAMLA RUM. Inte helt okej, men i brist på fungerade daTOR SÅ varför inte. LinnsAN va här en sväng med Ebba så jag bjöd henne på ett koss-ÖRA. Kanske ska ta och plugga lite fysiologi nu ! pUSSTJA  livet som sjuk suger


17,25






Min nya fina favoritgranne, Ninja. 10 vEckor gammal, helt okejsöt? Jag är förälskad!



Mötte 3 småcheyer ute som sålde majblommor. Jag ville ha en liten, men sedan såg jag färgen så jag köpte två. Jag älskade att sälja majblommor och jag tycker personligen jag var rätt bra på det.

14 APRIL



Det snackas om 90-fest. Behöver jag säga att jag är sugen?

Just nu sitter jag sjuk och helt slut i sängen. Jag åker hem till ön i morgon , det ska bli fett kul OM JAG BLIR FRISK! JAG SKA OCKSÅ KÖPA EN NY DATOR SÅ JAG KAN BÖRJA SKRIVA LITE MER SERIÖST, denna gav ju upp för x antal månader sedan.


7 APRIL

Jag är inte död mitt liv har bara inte gått så bra på sistone, men jag återkommer snart med en ny data då blir de annat! Imorrn fyller min pappa 42 år :) Grattis papi puss

RSS 2.0