BRA DAG (dag 31)

Jag har fortfarande "bara" gått ner 6 kilogram, men min älskade lilla kärlek Gunwald (katten) har idag gått ner 1 kg. Han väger nu "endast" 6 kilo, det vill säga vi tillsammans är vad jag vägde på min första invägning för 30 dagar sen! Hans viktnedgång är månadens bästa !

30 dagen av kaloriräkning

30/1-13

Igår vägde jag mig endast så jag valde att ta kroppsmått idag första gången på 30 dagar. Jag hade minskat;
  • 1,5 cm gäddhäng
  • 2 cm midja
  • 6,5 cm höfter
  • 3 cm bröst
  • 2 cm lår
Endå ser jag ingen skillnad - brösten har blivit aningen plattare dock, det ser jag. Mina före detta smälltighta byxor satt dessvärre inte tight igår. Men det är ju ett bra tecken, idag tänkte jag gå ut och gå till kvällen. Kanske inte i det raskasta av tempon då jag fortfarande är slemmig och har halsont.
 
Havregrynsgröt är ju verkligen fruktansvärt, men efter flera års pina har jag kommit på ett knep som lyxar till gröten. Jag gör alltid microgröt då det ger mindre disk, när jag häller på salt häller jag också på kanel efter önskan, ganska mycket. När gröten är klar skivar jag en banan över och lite hackade katrinplommon och sedan mjölk. Jag skulle nästan våga säga att det blir gott. Man kan skippa bananen också men det är inte fullt en lika stor smaksensation. Kanelen låter missmatchande men jag gillar det och den innehåller 0 kalorier ;)

DAG 29

29/1-13
Idag visade vågen - 6 kg helt fantastiskt, sådär fruktansvärt mycket ansträngning har verkligen inte krävts från min sida. Så alla bantningssugna som läst hur lätt det är att tappa några extrakilo, ladda hem appen "Shape me" gratis och gör som jag. Det är när man inte ens märker 6 kilo på sin kropp man inser hur tjock man faktiskt är. Jag ska dra på mig ett par tidigare slemtighta jeans och se hur de sitter nu! Jag mår fortfarande inte bra idag men idag tänkte jag inte bara lämna sängen efter sådär en vecka utan också lämna huset!
 
 

28/1 exjooooobb

Klockan 13.00 idag ska jag ha mitt första (telefon)möte med min handledare, vi har tidigare inte pratat något om exjobbet. Jag är galet nervös. Hoppas inte han har så mycket att tillägga så jag inte behöver ändra min projektplan jag igår färdigställde. Jag hoppas jag får lite ny kämparglöd efter och ha pratat med honom, frisk är jag ju inte än.... Jag kommer säkerligen begrava mig i detta, men sen blir det praktik för första gången sen gymnasiet. Första 5 veckorna på djurskyddet, länsstyrelsen Västra Götaland, Uddevalla och de sista 5 veckorna på Miljöavdelningen på Kommunen här hemma :)

Examensarbetets 7e dag

Idag skulle jag nästan våga kalla mig produktiv trots min hals som snart tar livet av mig. Jag har eventuellt skrivit klart min projektplan samt fyllt i ett annat papper som också skulle skickats in (i torsdags), men har inte skickat in desssa ännu då jag fortfarande inte haft telefonmöte med min handledare. Handledarmötet går av stapeln imorrn eller på tisdag beroende på när han var ledig. Jag har pratat med pappa och ska strax ringa en av hans kompisar och be om ytterligare hjälp rörande min enkätundersökning. Nu hoppas jag bara jag blir frisk i veckan så jag kan ha ett normalt liv med normalt mycket ork och koncentrationsförmåga. Kommer bli tunga veckor framöver, bara och försöka se ljuset i tunneln. Jag ska som 21åring ha min examen i handen om det så är det sista jag gör!

Bara för jag kan

Jag ska 1/2 slänga iväg en ansökan till att börja plugga Djursjukvårdare i Norge och skicka en ansökan även här i Sverige när sökandet startar. Min plan var att göra högskoleprovet i år men jag vet inte om jag har tid och plugga. Men hade varit kul och göra, sämre än innan är ju tveksamt om det kan gå. Får kolla upp när det går av stapeln innan bara och se om jag får några pengar någon gång....

27 Januari 2013

Mitt exjobb började i morgon för en vecka sedan, pågrund av att jag legat sjuk och att min handledare inte har haft tid har jag inte tidigare fått något gjort. Men hitills idag har jag färdigställt i alla fall halva min projektplan, har bara syfte och bakgrund kvar, dock tänkte jag be min handledare kika på den innan jag skickar in den för betygssättning. Jag har hela tiden vetat vad jag velat skriva om och har väl haft ungefärliga frågeställningar i mitt huvud så idag skrev jag ner dessa på ett papper. Väntar på att pappa ska ringa mig så ska jag be om lite råd och lite hjälp inför morgondagens eventuella telefonmöte 1 med handledaren.
 
Jag ber till alla gudar som finns att mina tentade tentor från förra veckan blir godkända och att min projektplan också blir det så jag får CSN. Då jag inte fått pengar sedan den 21/12-12 så kan jag lugnt säga att det är knapert på mitt konto nu, jag skulle klippt och slingat håret nu i fredags men ställde in på grund av sjukdom. På torsdag blir det av i stället och mina sista slantar kommer då att spenderas....

Dag 27


27/1-13
 
Jag har kommit lite till sans och ska fortsätta så länge jag ser brösten fortfarande hänger med, gör de inte det så ger jag upp direk. Jag har inte varit ute och rört mig sedan i tisdags (mår inte bättre än) och har sen den 1/1 överskridit kaloriintaget två gånger, båda gångerna i denna veckan. Trots det har jag idag gått ner 5,8 kilo, mitt BMI har minskat med 1,9 midjan hann jag dessvärre inte mäta innan jag åt så det sparar jag tills i morgon.
 
Snart 6 kilo på ingen tid alls, det känns fantastiskt. Ansträngningen har varit minimal, väga och dokumentera allt man stoppar i sig.  Mycket bättre än när jag gick på pulver och gick ner 7 kilo på 13 dagar, de var en pina rakt igenom. Jag vet tyvärr inte hur mycket jag vägde då, i tvåan på gymnasiet så jag har ju ingen aning om när jag är där viktmässigt. Jag har bara min vikt ifrån 8:an och 1:an på gymnasiet i huvudet och jag närmar mig 1:ans vikt. Mitt slutmål var egentligen 1 kg från vad jag vägde i 8:An då jag var kortare men jag tror inte mina bröst skulle klara av det så jag har inte längre något direkt viktmål, jag kör så länge jag vågar. Känns så sjukt tråkigt, hade bestämt mig, gått in för det helhjärtat till 1000%. Men så insåg jag bakslaget, mina bröst kommer va där som tomma skinnpåsar. Hade jag haft pengar hade jag snarare fettsugit mig än bantat och fixat brösten för längesen, men jag har inte de pengarna. Så jag kanske får "stå i vassen" denna sommaren också trots min ansträngning.
 
Känns så jävla tråkigt att fettet från rumpan & brösten försvinner först, jag hade sett en lite mer jämn fördelning att det försvann från hela kroppen. Av alla kroppsdelar man har skulle jag våga säga att rumpan var den enda jag var nöjd med, den enda jag inte ville tappa fett på men icke.... Jag har ju mest fett att tappa på magen, höfterna, ryggen, gäddhänget och låren så jag fattar inte riktigt vad som händer.

Ev. lösning

Jag har eventuellt kommit på en någelunda lösning, sänka mitt viktmål från 18,6 till 10 kilo. Ser jag innan dessa 10 kilorna är uppnådda att brösten är påväg att ryka, då slutar jag direkt. Men några kilo till skulle jag förhoppningsvis klara på andra delar av kroppen. Typ mage/höfter där jag är som tjockast. Prislista för något jag inte har råd med, fixa förstörda bröst-;
 
 

Värsta dagen på länge dag 26, insikten

Psykbryt är min vardag. Men nu kom jag underfund med att jag när jag når min målvikt kommer ha helt platta bröst. Det vill jag inte, jag har inte råd och köpa nya. Jag vet inte vad jag ska göra. Men jag vill inte se ut som en 60-årig tant naken i alla fall.

Min frukost 26/1

 
Också idag gjorde jag (mamma) jos av äpple, apelsin, morot och ingefära. Men jag tänkte hon inte skulle orka väga det så jag skrev själv in på appen, hur många kalorier det var och vad det var för något. Appen shape me är fantastisk, endå har jag bara gratisversionen. Det bästa av det bästa är att man kan scanna streckkoden på nästan allt så kommer det upp, i stället för att behöva söka "ekologisk mellanmjölk 1,5%" så tar jag paketet, siktar med mobilen på streckkoden och vips kommer rätt vara upp. Otroligt time saving, sånt gillar jag.
 
Det tråkiga med att trycka så mycket kalorier som jag gör till frukost är att de blir så "få" över för resten av dagen. Min frukost var 505 kalorier, drack en berocca boost på ytterligare en kalori så nu har jag "bara" 745 kalorier kvar att äta. Man ska ju äta mest på morgonen och sedan mindra och mindre så kalorimässigt lär det ju bli prima idag (ska ju knappast äta baugette och smör idag igen, det var självunning).
 
Jag tycker väl inte man behöver utesluta något ur sin kost, förutom kanske socker då. Men man kan ju äta mindre av det i stället. Jag äter sedan flera år tillbaka aldrig lightprodukter, som matlagningsgrädde och annat tjafs (om jag i värsta fall inte blir bjuden) då det är massa otrevliga saker i sådana dåliga produkter. Jag lagar hellre mat på röd mjölk (standardmjölk 3%) och evenuellt tillsättter en skvätt vispgrädde 40%, jag är inte rädd för fett men när man räknar kalorier får man ju tänka på mängden. Krävs inte alls många mililiter vispgrädde 40% för att kalorierna ska skjuta i höjden helt. Men orginalfeta produkter är enligt mig alltid godare (med mjölk som undantag) och man håller sig mätt längre. I till exempel Coops och ICAS egna grädde 36% har det också tillsatts tjafs som eventuellt är både cancerogent och fosterskadande, läste jag i en bonnetidning på Posten 2010. Så fort de tagit bort fett har det tillsatt något annat, något annat är i många fall allt annat än hälsosamma E-nummer. Vill du veta mer? Läs då den hemlige kockens tre (?) böcker så slutar du nog köpa light :)

26/1- dag 26

Jag har inte vart ute sedan i tisdags, tisdags förmiddags då jag senast mådde bra. Jag har sedan dess varit sjuk, varit sängliggande alla dagar. Också idag känns som en sådan dag då det känns som jag kommer att kvävas av mitt slem.
 
Självklart är det surt att jag idag vägde 200 g mer än igår, klart det känns. Men när jag väger mig varje dag så har vikten tenderat att gå upp och ner. Jag har så långt till målet att + 200g inte känns sådär jättemycket. 9,3 är mitt första delmål (kom jag på nu) det är hälften av vad jag vill gå ner. Jag har alltså nått mer än 25% av mitt mål och mer än 50% av mitt delmål. Good job Emma!
 
Nu frulle!

Dag 26 av mitt kaloriräknande liv

På grund av gårdagen är dagsformen "bara" -5 kg (-5,2 igår), BMI - 1,6 (-1,7 igår). Jag tyckte idag att mina bröst såg plattare ut än innan och det gav mig en klump i magen, vi får se hur detta slutar...
 
 
Vi ser ju alla att baugetten och smöret var boven från igår, men de var så längesedan och det var så jävla gott. Kräftmängden stämmer nog inte då mamma köpte 0,8 kg kräftor och jag åt mer än hälften. Men åt 6 stora kräftor så vägde den tyngsta stjärten och gångra med sex och hoppades då få med klor med i vikten. Men kände de var så lite kalorier så de gör inget, var lite för kladdigt och väga krällor.
 
Som ni ser är det under det sammanräknade kaloriintaget fördelat på Protein, Kolhydrater och Fett och dessa har vissa dagar övertrasserats ordentligt. Har läst att det är så "tallriksmodellen" är och om man överskrider inte spelar någon roll så länge man håller det totala intaget (vilket jag igår inte gjorde).

25:E dagen

Idag sa mamma att hon såg att jag blivit smalare. Lovely feeling, jag ser det såklart inte själv men märkte det absolut när jag skulle knäppa på mig bhn förut. Det ska bli spännande att se hur detta slutar. Har tagit en hel del förebilder så när jag är halvvägs där kanske jag kan bjuda på "halvvägsdär-bilder" annars blir det nog när jag när mitt slutmål om X antal veckor jag kan tänka mig att publicera mina lättklädda bilder.
 
Dagens förtäring, hitills;
 
Frukost;
 
  • 1 dl ekologisk filmjölk 3%, 60 kalorier
  • 25 g katrinplommon, 65 kalorier
  • 89 g banan, 79 kalorier
  • 62 g turkisk yoghurt 10%, 80 kalorier
  • Jos på ingefära, morot, apelsin & äpple, 215 kalorier
Lunch;
 
  • 90 g broccoli, 31 kalorier
  • 280 g köttfärssås, 280 kalorier
Har också druckit 1 glas berocca, 1 kalori och en halv halstablett som var 4 kalorier. Hitills har jag då alltså fått i mig 816/1249 kalorier idag :)
 
 
 

Dag 25 av mitt kaloriräknande liv

25/1-13

( Jag är fortfarande sjuk, lär bli ytterligare en dag i sängen... Jag kan sätta tusen kronor på att jag har halsfluss med, men jag vet inte om jag på riktigt orkar ta mig till doktorn, huvudet nästan sprängs när jag rör mig men vid stillasittande/stillaliggande går de utmärkt. Igår knäckte jag nöten, varför jag är sjuk hela tiden. Jag är onormalt stressad hela tiden. för ALLT. Givetvis är inte allt obefogat som nu; projektplanen till exjobbet och CSN men jag är en sån som stressar upp mig för allt. På mellanstadiet sa min kompis Linnea att jag kommer dö av det, att jag har kaninhjärta. Jag är också helt sinnessjukt lättskrämd och blir uppstressad för småsaker. Så jag lovade mamma att försöka bättra mig, har ju alltid varit sådan och också alltid blivit sjuk. Min hy blir till exempel alltid katastrof om jag ska iväg någon stans och vill se fin ut, jag har stressacne. Vid stress blossar det upp i hela mitt ansikte... )
 
Idag hade min midja krymt med 2 cm sen jag senast mätte mig den 1/1. Men det mest chockerande var helt klart att vågen visade -5,2, rekord alla gånger om, BMI -1,7. Den lyckan beror dessvärre säkert på att jag igår nästan bara åt yoghurt. Men jag hade slutligen bara kanske 70 kalorier till godo, åt när jag var hungrig. Jag känner hunger men ingen matlust för varm mat. Så jag hoppas det håller i sig. "Bara" 13,4 kilo kvar till mitt mål inför beach 2013. Hitills går det så bra att man inte tror det är sant, längtar så tills jag mår bra och får börja gå ut och gå igen.
 

Dag 24 igen

Hitills har jag bara ätit frukost, också idag skippade jag gröten. Men havregrynsgröt med katrinplommon är annars ganska gott
 
  • 69 g ekologisk banan, 69 kalorier
  • 28 g katrinplommon, 73 kalorier
  • 1,5 dl ekologisk filmjölk 3%, 90 kalorier
  • Jos av; morot, apelsin, äpple och MASSA ingefära, omkring 236 kalorier
Jag har också hitills ätit 3 halstabletter; Vicks svartvinbär, 26 kalorier.

Dag 24

24/1-13
- 4,6 kilo & - 1,5 på mitt BMI.  Kan dessvärre bero på att jag legat sjuk i 1,5 dagar innan men jag hoppas det är permanent, jag åt ju faktiskt. Jag har nu 14 kilo kvar till min målvikt, och 9 kg kvar till spärrvikten att få åka till London med Linn. Jag är den mest helhjärtade bantaren jag vet, jag är hitills sjukt nogran.
 
Något som inte känns så party är att jag inte fått CSN än och jag tror det kommer dröja. Jag antar dröjsmålet beror av att min projektplan till projektarbetet inte är inne och godkänt men jag är ju antagen med villkor, min Kalmar-tenta måste vara godkänd. Om någon skulle undra hur det gick på min tenta i lördags så hoppas jag det gick vägen, den kändes bättre än torsdagstentan. Dessvärre var det en 6-poängsfråga jag verkligen inte kunde, det är aldrig kul och bli nollad på så stora uppgifter... Jag är rädd att den tentan är rättad först den 8/2, skulle den då vara underkänd så har jag endast 8 dagar på mig att tentaplugga och CSN:et blir sjukt fördröjt. Denna månaden man skulle få 11 000 också... Jag bytte operatör när jag skaffade mig min iphone 5, bytte från 3 till Telia, oklart hur bra det var. Månadens räkning 505 kronor och nästa månad 608, precis samma som hos 3. Täckningen är väl enda skillnaden..
 
Nu tror jag i alla fall allt rörande min lägenhet ska vara uppsagt;
  • medlemskap i hyresgästföreningen
  • hemförsäkringen
  • bredbandet
  • väntar nu på att försäkringskassan ska ringa upp så jag kan säga upp bostadsbidraget också
 
Min katt Gunwald väger nu endast 6,8 kilo, duktig bantare han också.

Dag 23

23/1-13

Igår var jag sjukt busig, jag överskred kaloriintaget för första gången, rätt saftigt med. Överskred med 275 kalorier, ska äta 1268 kalorier om dagen. Jag mådde jättedåligt, tryckte några cashewnötter och 20 g choklad och vips så var jag där. Hade igår lite ångest för det men den försvann i morse när jag endå hade gått ner 200 g sen igår. Idag var vikten 4 kilo lättare än när jag den 1/1 började. Mitt BMI har minskat med 1,3. Det känns faktiskt hur bra som helst. Jag ligger dessvärre febrig och dösvett i min säng, så blir inget promenerande idag.
 
De är många som undrar om jag inte är hungrig, svaret är att det helt beror på vad jag äter. Skulle jag mot förmodan dra hela dagens kaloriintag i form av cashewnötter är de självklart jag hade gått hungrig. Jag försöker att äta så mycket det bara går av "bra saker". Äter hellre massvis med bebistomater än och trycka en hel avocado etc.
 
Idag åt jag annan frukost än havregryn sjukdagen till ära. Jag åt;
2 dl ekologisk filmjölk 3%
1 ekologisk banan, 65 gram
29 g katrinplommon
 
och till det gjorde jag en jos på;
Morot
Apelsin
Äpple
Ingefära
 
Och drack också;
Citronvatten med honung. 
 
jag antecknar & väger ALLT jag äter/dricker så min underbara app kan räkna ut antal kalorier!
 
Jag antecknar också när jag rört mig mer än 10 minuter sammanhängande. Jag som älskar mjölk över allt annat och egentligen hade velat leva på de har bara druckit det en gång då jag ser det som onödiga kalorier, jag äter helre mina kalorier än och dricka dem. Jag har dock alltid mjölk på gröten (såklart).
 
4 kg trodde jag skulle synas mer än vad det gör. Jag märkte inte bara i bh-kuporna igår utan också att bandet under brösten satt lösare än vanligt, det är dessvärre allt än så länge. Det är MÅNGA kilo kvar till mitt mål! 
 

DAG 22

22/1-13

Heromdagen hade jag gått ner 4,4 men idag hade jag "bara" gått ner 3,8 vilket också känns förjävla bra med tanke på att det idag är min 22a dag. Idag märkte jag förändring för första gången, min bh var för stor. Ett bevis på att i alla fall tuttarna krymp, kanske inte är den första kroppsdelen jag vill få mindre dock! Jag drack kalorisnåla cider i helgen och höll mitt kaloriintag även veckan och helgen när jag var i Göteborg, Växjö och Kalmar.
 

Dag 14

14/1
Nu har jag räknat kalorier i exakt fjorton dagar, har hitills gått ner 2,6 kilo och har därför 16 kilo kvar. Igår började jag promenera med Linn så det känns otroligt bra att vi nu kommer göra detta tillsammans. Gymkort dröjer dessvärre tills jag får mitt CSN. Har jag tur får jag det redan nästa vecka, men det är om jag har tur. Jag har en dag överskridit mitt dagliga kaloriintag med 65 kalorier, annars har det flytit på helt okej. Det är kanske inte lika roligt nu som i början men man börjar väl sakta vänja sig. Enligt appen shape me jag använder mig av så borde jag klara min målvikt innom 16 veckor. Linn kom igår på att vi ska åka till London och shoppa maj/juni om vi klarar vårat mål.
 
Jag kunde hålla mig ifrån vägning i fem dagar, sen dess har jag vägt mig varje dag. Besvikelsen är brutal om siffrorna dagen efter är oförändrande men lyckan desto större när man kan se en viktminskning.

Dag 3

3/1-13
 
Idag har jag inte överskridit intaget endast på grund av att jag har rört lite på mig för första gången på evigheter (har vart sjuk). Men hade endå några "kallisar" till godo. Dessvärre hade jag ju hellre klarat gränsen även fast jag motionerat. Men i morgon blir det nya tag. Idag har över lag inte varit en bra dag alls.

Dag 2

2/1-13

Hitills går det riktigt bra med nyårslöftet. Jag väger allt jag stoppar i min mun, inga undantag alls. Familjen uppfattar mig som patetisk men skam den som ger sig.
 
Igår hade jag 163 kalorier till godo efter att ha räknat på allt jag ätit men minus josen jag drack till frukost. Jag gör min egen jos och tror jag igår gjorde jos på: Äpple, Ananas, Apelsin och Ingefära så dessvärre kanske jag överskred kaloriintaget med MAX 54 kalorier. Men josen är sjukt svår att räkna på, hela frukten hamnar ju inte i mitt glas när man använder sig av en ;
 
 
Hitills idag har jag fått i mig 744 kalorier och då har jag ätit; frukost, mellanmål och lunch. Har 575 kalorier återstående idag. Bara för jag räknar känner jag ett konstant sug, kan visseligen bero på att plugg brukar resultera i sug efter diverse saker.
 
Mina föräldrar tror helhjärtat jag ser ut som jag gör på grund av att jag älskar kakor och bullar, dessvärre är det inte så väl. Det beror snarare på att jag älskar mat och alltid tar mer om jag gillar maten (men inte sen igår).... Om 13 dagar ska jag väga mig för andra gången och hoppas på resultat. Har läst man inte ska väga sig på två veckor så man inte blir besviken.
 
Än så länge är jag stentaggad, det är ju ingen plåga som att gå på pulver etc. Pulver gick jag på i 13 dagar, gick ner 7 kilo men det var så fruktansvärt. Magen värkte av hunger 24/7. Enda gången jag skulle kunna tänka mig att gå på någon sådan kur igen vore för och komma i form om jag skulle gifta mig!

Början på mitt nya kaloriräknande liv (Dag 1)

1/1-13
 
Jag har nog aldrig i mitt liv varit nöjd med min kropp, jag hade schyssta bröst på högstadiet men mer än så är det nog  inte. Jag har länge velat gå ner i vikt men har inte orkat ta tag i det. Jag kände nu att jag blir inte yngre men jag kan kanske komma att slippa och gömma mig i vassen till sommaren (jag badar dock inte i sjöar men). Mitt slutmål är -18,6 kilo.
 
Jag hoppas mitt nyårslöfte är genomförbart och att jag klarar det innom en ganska snar framtid. Jag har hittat en app som heter Shape me (gratis) som enkelt med hjälp av din vikt, längd och ålder räknar ut hur mycket kalorier du ska äta på en dag. Den räknar också ut åt dig hur mycket det du just stoppade i dig innehöll.
 
Självklart inser jag att jag inte kommer ha klarat mitt mål tills nästa vecka utan att jag måste sätta upp delmål.

RSS 2.0