NORGE DEL 13

Jäkla tur man inte kan se vilka som snokar på ens facebook samt hur ofta, stalkervarning deluxe från min sida! Jag är sjukt less på facebook, mina stalkobjekt uppdaterar aldrig och förutom dem finner jag ingen vits att veta vad alla gör.'
 
Min andra lediga dag på raken idag. Städade pappas lägenget (för pengar såklart), hängde på RIMI tre gånger, åt ett halvkilo jordgubbar och det viktigaste av allt jag matade och socialiserade med ett gäng nyfikna små gangsters (herrelösa kattbebisar) på gissningsvis max 6 v. Vi ska såklart försöka lösa framtiden för de små rackarna men man får börja i det lilla. Klappade 2/4 när jag matade dem.
 
Maroon 5's nya skiva "Overexposed" är så bra att  jag tror jag ska köpa mig den i skivformat.
 
Nu måste jag nog sova ska jobba åt en annan från och med 7,30 :)
 
ör
 

Lördag, kväll

Jag har varit ledig hela dagen och vädret har allt annat än levererat. Camilla jobbar och jag har legat och mösat i sängen mest hela dagen. Var dock med Camilla & Christina och handlade kattmat åt de vilda bebiskissarna förut. Tror det vankas en sjukt tidig sänggång idag, typ nu

Norge del 12

Nästan så jag blir spammad av sms, eller inte-
 
 
 
 
 
 

Grillmys

Jag, pappa , Camy och Norrland grillade lite gott ikväll och prata lite skit, sinnes mycket mygg och endast 9 grader. Ledig nu ensam fredag och lördag, känns helt fruktansvärt trist, vad ska jag göra? Jag är sinnes partysugen pga det ljuvliga najsvädret !


Torsdag

Ska efter några dagar pröva att logga in på internetbanken med min nya norska dosa, kan väl säga att det gick "sådär". Möts efter inmatandet av kod av detta allt annat än ljuvliga meddelande
 
"Driftsmelding  

Det oppleves problemer med pålogging for kunder med Mac og spesielt OS X 10.5.8 eller eldre. Det jobbes med å finne årsaken til problemet."

Jobbade frukost 7-11,30 och efter det vankades det solning på terassen och nu om dryga trettio blir det lite kvällsjobb. Blir det inte allt för sent med jobbet idag så har pappa lovat att fixa grillparty för oss jobbare :). Låter helt okej för mig som har två lediga dagar framför mig, Norrland sa att det skulle regna i morgon med. Hoppas han har fel !
 
Annars inget offentligt nytt mer än att jag gjorde en toppenmodig grej igår, Emma 1-0!
 
Emelie "Mumsan" Arkad, lever du?

Fri tills kvällen

Ledig tills 18,30 då är det mindre kul att vakna 07,30 .... Men vädret ser helt strålande ut, ska ta på mig bikini och bege mig till Terassen för frukost innom en snar framtid.

Jag har dock svinont i min hals, helt amazing. Kände på mig det igår att det var påväg så har knarkat halstabletter hela natten, inte för att det verkar ha hjälpt men i alla fall.... Får la bege mig till Rimi och handla lite ingefära.

Pappa åker hem den 30:E, känns svintrist. Vem ska vi nu gå och chilla / fjäska med när vi är lediga? Men han kommer ju tillbaka men det är först om kanske 3,5 vecka. Idag har vi varit här i tre veckor och i morgon är det "bara" sex veckor kvar med jobb. Jag trivs här, svintråkigt och vara ledig men endå chill liv. Äta, jobba, sova & dö.

Hemma på paus mellan jobben

Jag känner mig som en ny människa, glad och nöjd! De har väl inte hänt sådär jäkla mycket sen sist, jobbat en del, igår var vi lediga och jag brände mig i fejset & låren då vi va på promme till andra sidan sjön- 
 
Midsommarafton kändes givet att det skulle bli katastrof och värdelöst efter våran världsbästa midsommar förra året men den blev toppen! En kille på jobbet hade bjudit oss på förfest hos en svensk i ett stort hus, vi hörde inget mer från honom och insåg att vi fick lösa detta själva. Jag stod i disken, var grundsunkig slutade 22,30 och sprang för mitt liv hem till huset för att duscha och fixa mig. En dryg timma senare var vi klara för förfest , Dennis var nog mer än redo ;) Vi gick ner till pappas källarlägenhet och ja halsade. Strax efter halv 1 gick jag, Camy, Dennis och Norrland mot krogen, OFF PIST. Vi kommer in, handlar cider för 74 norska kronor (33cl, 4,5%) och sen spelas lite Björn Rosenström och jag blir taggad. Vi sätter oss på en bänk ett tag, pratar skit och så. Sen beslutar jag mig för att gå ut och mingla med den rökande killflocken, jag pratar och blir sedan presenterad för en annan "svensk", Orustare och vi börjar prata. Som vanligt hamnar jag i politiska samtal & det gick bra :) Det visar sig att det var killen som haft förfest och vi var bjudna till, men killen från jobbet hade inte heller vart där ?.. Jag följde med honom och hans kompisar + en random kille på efterfest och blir kvar över natten. De bodde sjukt fint och jag blev hemkörd på morgonen :)
 
Jobbat 7,15-14,15 idag och klockan 19 blire mer jobb, kanske ska ta en powernap?
 
Vill chatta med min lilla myskissemiss någon dag, han började trampa när han hörde min ljuvliga stämma sist!

Norge del 11 (skeva bilder)


Paus

Det går jävligt dåligt för mig i livet så det mest lockande för tillfället vore en avrättning, jag kommer nog inte uppdatera på ett tag

Norge del 10

 

HELVETE

MIN DATOR HAR SLUTAT SAMMARBETA MED KAMERAN SÅ BILDER DRÖJER

Städar MITT RUM

Idag är jag ledig fram tills kvällen men om cirkus 1,5 h så ska jag till jobbet och prata lite, vi är besvikna att vi inte fått så mycket jobb som vi räknat med. Vi är ju inte här för att vara lediga!


Bitter

Jag är förövrigt bitter. Jag är less på det mesta. Jag vill inte tillbaka till Umeå & till det horribla programmet MHS, alla bara myttar endå. Jag vill hoppa av och göra nått mer värt och spendera sina lånepengar på. Jag är svinless på skattekortet, det är alltid mig det händer sådana här grejer. Visst en pissgrej men både mamma och pappas spontana reaktion var att de skrattade för det händer alltid mig,. Jag har otur i ALLT!!! 
 Jag har inte heller gjort något i mitt liv, jag har bara gått i skolan sen jag var typ 5 eller något. Jag kommer ju försöka plugga något vettigare efter MHS-examen också. Jag kommer fan plugga tills jag blir pensionär, jag kommer inte ha rest något eller vidgat mina vyer jag kommer dö bitter och jävligt ensam.
 

Andra saker som stör mig;

  • Att jag inte jobbade och reste innan jag började plugga
  • Att jag inte hoppa av MHS direkt
  • Att jag inte satsat stenhårt på högskoleprovet
  • Att jag inte sökt djursjukvårdarutbildningar i höst
  • Min ekonomi
  • Vädret
  • Midsommar
  • 52 dagar kvar till hemgång
  • Bara 1 månads hyresfritt
  • Tentaresultaten är inte uppe än
Det ENDA bra med min Umeåflytt har ju vart alla mina fina vänner jag fått, det ångrar jag verkligen inte men dem hade man kunnat ha kvar endå.

19 juni

Mitt internet är inte det snabbaste såhär dags på dagen så jag slänger upp lite bilder i morgon eller något.

Dagen idag:
  • Långpromme
  • Pantade ännu mer (summan redovisas på bild i morgon)
  • Gymmade
  • Solade i det fina vädret
  • Gick tilll Coop med pappa

Sen har vi väl mest chillat, jobb först 18.30. Mitt skattekort behagade givetvis inte att komma idag heller, så kanske kanske i morgon då.

Om 52 dagar är jag hemma !!


Min drömutbildning

http://www.veths.no/no/Utdanning/Dyrepleier/

Jag tror jag ska söka tills nästa år

Norge del 9









Lånade en cykel och pantade lite





tre? Telia?

Mitt tre-abonnemang går ju ut nu den 13 augusti efter 24 månaders svindyra räkningar. Frågan är nu om jag ska ha kvar Tre tills dess att Iphone5 kommer ut så jag kan beställa det i ett paketpris hos Telia i fall man kan vara kvar utan att binda upp sig på nytt utan bara fortsätta som vanligt. För känns ganska jobbigt att byta till Telia nu utan mobil, behöva låsa upp min telefon för att sedan när telefonen kommer ut igen byta abonnemang.


Skattekortsfanskap

I lördags fick Norrland och Camilla sina jävla skattekort men inte ens idag måndag fick jag mitt, jag är sjukt pissed. Jag som hade planerat att dra till banken nu idag ... Jag satt i telefonkö till skattestaten i Gol länge, sen fick jag nock och knappade in jobbnumret så de skulle ringa upp. Orkade inte vänta utan lämnade över det till pappa i stället + slängde iväg ett mail.

Det kan nu ha löst sig med mina kurser, jag är i alla fall behörig men dessvärre inte antagen än. Det får jag reda på kring den 12/7 först-. Det första jag ska göra när jag kommer till Umeå är att ta kontakt med rektor och programansvarig. Detta är fan inte okej hanterat


Mösdag

Nu är det mulet, blev ingen terassfrukost men jag satt i alla fall ute på balkongen och mumsade i mig havregrynsgröten och mina knäckebröd. H&M har nu skrämmande stor rea, dum i huvudet som jag är så tittar jag såklart in där en stup i kvarten och hoppas hitta nått. Som tur är har jag inte köpt något ännu, men med mig är det bara en tidsfråga- Som när jag förra veckan vips hade beställt 7 par trosor och en "bh" att sola i. Ljuvligt.

Tror jag innom snar framtid ska göra mig iordning och droppa vuxenoverallen och låna en cykel till Coop. Måste handla en ny vattenflaska då mina hela tiden tenderar att bli kastade.

1a LEDIGA DAGEN

Vaknar av att Camilla stänger dörren, tänker hon har städ och börjar åtta och tänkte ja men då är den la 5-10 i åtta men trött som en gnu. Sen hör jag henne börja micra i köket och äta, inser då att fan det är tidigt. Går i koma upp på toa och frågar vad klockan är och får till min besvikelse svaret 7. Hon skulle jobba frukost och jag blev genast självmordsbenägen. Sengångade mig tillbaka till sängen, satte i öronproppaar och somnade till min stora förvåning om tills strax innan nio. Ledig dag är heaven!

Ser otroligt tunga moln utanför men solen trålar starkt, frulle på terassen kanske? Grejen är ju den att det regnat varje dag vi vart här så jag har ju inte förväntat mig en regnfri dag men man hoppas ju såklart på fina stunder.

Ska kika in på kontoret och se i fall mitt skattekort har kommit och har det det ska jag till banken innan tre :)

Hurtigt

Min kondis är sämre än den någonsin varit men trots det så blev det lite gym idag, bad och bastu. Jag är trött och mösig. Annars inget nytt alls, fick 9 dollar i dricks under min städrunda. Norrland och Camilla har fått sina jävla skattekort med norska personnummer men fan inte jag.... Gah. Dom kan alltså redan i morgon bege sig till banken och öppna konto men inte jag som är LEDIG. Ska fan hålla mig uppdaterad fall de får för sig och komma i morgon måndag. Att det drar hela skatten på 36% suger ganska hårt, jättenice att få tillbaka allt men det är ju först nästa år, jag behöver ju pengarna nu också.

FÖRSTAlediga dagen i morgon efter 11 dagars jobb :) Planen var premiärutgång på lördag men givetvis jobbar jag kväll då.....

Tänkte beställa en sådan här charmig väst för ryggen också http://www.halsovasten.se/halsovasten/halsovasten-level-1.html

Känner jag har lite problem med hur jag ska göra med min mobil. Mitt horribla tre-abonnemang går ut 13e augusti efter 22 månaders väntan. Jag vill byta till Telia Max 25 men jag vill ha en iphone 5, hur gör man då är frågan.


Norge del 8


Gunwald


Min knodde

Igår hade min numera myndiga lillasyster sin premiärutgång på världens bästa uteställe, Haddocks. Jag är så avundsjuk att jag tror jag dör. Can't wait tills jag ska dit! Om 54 dagar är jag hemma och kanske blir det redan den fredagen vi drar ut, vi får se!

Vi skulle ut och gå idag (vädret är ok) men jag bangade ut då jag blev väckt halv sex av något störtmongo som flyttade möbler.... Kul att jag i morse hittar mina trosor ligga ovanför trappan haha. Camy måste tappat dem påväg från tvättmaskinen och upphittaren lär ha fattat att någon av oss var ägaren.

Igår skajpa jag med min mamma och så skulle jag prata med Gunwald han sprang då upp på övervåningen för och kolla efter mig. Gud vad jag saknar min knodde, han är verkligen världens finaste !


Tur jag har dig

Camilla är världens sötaste och städade mitt rum när jag jobbade, jag återkommer med bilder.

Blev förresten inlåst i tvättrummet av en polack förut, jag var inne på toaletten och städade. När jag kom ut var det svart och låst...

sLUTKÖRD

Hemma efter en jobbigt tung dag på jobbet, stenhårt slit från 8-14,45. Jag är mentalt utmattad. Jag städar med en polska som inte kan svenska, engelska utan bara yttepyttemegajätteLITE norska. Jag går tyst hela dagarna och det är allt annat än party och hinna tänka igenom hela ens liv ungefär en gång i timman. Jag har i alla fall konstaterat jag vill göra något meningsfullt med mitt liv, göra skillnad på något sätt.

Tydligen är Camilla nu också ledig med mig i kväll så vi ska se på film och mysa! Imorgon vankas det städ igen men på måndag har jag en hel dags ledighet!

Nu ska vi strax masa oss ut i regnet för lite shopping på Coop

Lördag morgon

Jobb om 32 min, jag orkar verkligen inte. Idag är jag helt död. Men har i alla fall bara städ från 8 till max 16. Ligger nu död och icke påklädd i sängen och väntar på bättre tider. Jag hällde ut mjölk från min gröt på inte mindre än tre ställen också, det var visseligen en tidsfråga men känns halvparty o få en dusch med varm mjölk över benen- Givetvis kör jag osminkat idag som städerska.

Jag är så fruktansvärt less på facebook och endå spenderar jag massvis av min lediga tid där i hopp om att någon rolig skulle få för sig och uppdatera.. Händer la dock inte ens en gång i månaden...

Nu har min/mitt viber svajj igen... Tacka gud för viber så jag kan få lite uppdatering om vad som händer hemma med tanke på att jag inte ens fått 10 vanliga sms sammanlagt och då har jag börjat i 90% av fallen..

Om 55 dagar är jag hemma :) Enligt mina beräkningar hade jag igår, efter 8 dagar jobbat 54.5 timmar. Mycket mindre än planerat så hoppas det blir mer nu :)

Förminska brösten?

Idag tänkte jag för första gången riktigt seriöst att jag kanske ska ta och förminska brösten. Då måste jag dock ta tag i mitt liv och banta så jag blir proportinelig. Jag tänkte givetvis på att det kommer bli lättare att hitta kläder men framförallt på att min hållning kankse blir bättre om jag inte är lika "framtung". Jag har ju bh-storlek 75 H & på Change finns det till exempel bara upp till J, två kupstorlekar större än jag har med 75 runt. Jag minns inte när jag senast kunde handla Bh:Ar på typ H&M som alla andra gör. Jag ska försöka få tag i en sådan väst för hållningen och hjälper inte det måste jag fundera över detta- Jag känner inte jag vågar egentligen

Miljökämpe

Igår hade jag vart på mitt sommarjobb en vecka och pratade med ansvarig om metallåtervinning & de löste det. Idag 8:E dagen ordnade jag så det ska komma ett kärl för farligt avfall i soprummet. De slänger nu batterier och lågenergilampor i soporna, jag får kräkreflexer och ont i magen av sånt. Det 'r nog topp två det värsta jag vet efter djurplågeri. Det är inte det att jag befinner mig i ett U-land eller ens Öst-Europa utan jag är i ett av världens rikaste länder, Norge.

Jobb om 9 min

Du undrar säkert hur livet är här i Geilo, det är sjukt fysiskt påfrestande jobb. Massa stå och massa gå & det är ju ingen höjdare med min kassa hållning/rygg. Det är rätt tråkigt att vara ledig också, det finns som inget att göra mer än promenera! Hade Camilla och pappa inte vart här vetikatten hur kul det skulle vart. Men jag försöker se ljuset i tunneln och tänker bara PENGAR PENGAR PENGAR! Frågan är nu hur mycket jag har att spendera i höst då mina planer varit att lägga undan så mycket till t.ex Thailandsresan. Studentlivet suger helt enkelt, men tacka fan Sophia kommer till mig och lättar på min hyra!

Fredag?

"God" morgon! Igår sov jag vid nio och sov som en stock tills halv fyra då det lät som dom möblera om i källaren eller mellanvåningen, satte i öronproppar och kämpade lite men till slut somnade jag igen. Kom på att jag kan sova till sju (en kvart längre) om jag skippar smink. Lätt val, ingen tittar på en städare.

Idag vankas det städ + kvällsjobb i restaurangen & sen lördag söndag "bara" städ.

Jag är mentalt trött, jag har bara jobbAt i sju dagar, förhoppningsvis kommer man snart in i det och det blir kanske inte lIKA jobbigt.

56 dagar tills jag är hemma på Tjörn :)

Trött chey

Klockan är nu strax halv nio och det känns som jag ska däcka när som. Mina fötter värker, jag har min första lediga dag på måndag . Misstänker att jag inte behöver säga hur skönt det ska bli.

Jag är ENSAM på mitt rum, pappa & Camilla jobbar. Jag saknar min lilla älskling. Men jag får 50 mms med bilder om dagen så jag ser han mår bra min lilla knodd.

Nedräkning

Om 57 dagar är jag hemma i underbara Skärhamn igen.

Imorgon vankas det städ på förmiddagen åtta till kanske tre och sedan restaurangen från halv sju -> kanske halv elva, jag kommer vara brutalt trött

Nice


Norge del 7


God natt

Jag skulle nog kunna erkänna att jag har konstiga intressen och är besatt av pengar. När jag berättade för pappa hur många gånger om dagen jag kollar internetbanken blev han chockad och tyckte jag var helt retarded. Jag borde verkligen jobba med pengar egentligen, det är min grej. Ångrar redan min internetshopping, hade ju kunnat lägga pengarna på något bättre som typ på mitt nya sparkonto, men man måste ju leva lite också. Köpa trosor kanske visseligen inte är att leva, men jag blir lycklig av trosor!

Jag fick som sagt mycket högre lön ifrån Change än väntat, så det kommer resultera i ytterligare en slant till mitt sparkonto. I detta tempot kanske jag har råd med en lägenhet om sådär 10 år :) Nej men är det så illa så tänker jag åka till Norge och rensa fisk efter examen! Degen ska in och jag kan inte tänka mig att bosätta mig i någon skog någonstans & Norrland är jag klar med!

Jag börjar jobba sju i morgon och ska hinna duscha och fixa mig innan så jag tror det är sovtime för mig nu, känns drastiskt oklart om jag ens hinner det på en timma. Tror jag riskar och sätter klockan på 5,45, fy fan

Jag vill flytta

Fick ett ryck och började titta på lägenheter i Göteborg och blev såklart galet sugen. Så sugen att jag ordnade fram ett "nytt" konto för detta, började spara idag :)



.

Jag kan ju tillägga att min kommande Changelön var cirkus 1000 kr högre än väntat, så jag var värd lite handling. Och sen får jag min första Norgelön redan kring den 10:E juli. Men endå lite onödigt känns det, beställde dem i Julles namn (betalade direkt) så det går smärtfritt och hämta ut paketet :)




Råka internetshoppa

Jag hade tråkigt, hade ångest och jag hade velat ha nya trosor.


.

Min ångest över höstens kurser är helt brutal, jag är så arg. Jag vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Jag berättar mer detaljerat en annan dag. Jag funderar också mer och mer på om jag ska söka djursjukvårdare utomlands istället? Det känns mer värt att ha lån på än jävla bajsprogram i Umeå.

Jobbade frukost 7,15-14.22 och efter det hem och byta om och dra till ICA med pappa. Nu ligger jag i sängen och har mailat Umeå Universitets rektor och några till och har en jäkla klump i magen.


13 juni

om 20 ska jag jobba frukost för första gången, jag är nervös! Återkommer sen + lite bilder

Jobbat kväll & imorgon blir det jobb från 7.15

Andra snygga norsken funnen, kanske ska ja ändra uppfattning om norrmän!

.-.

Det blev som väntat ingen bergsklättring idag, jag passade då på att ta en redig powernap.

Nu är min kärlek hemma igen och vi ska strax förtära lite lunch. I morgon ska jag jobba frukost och det känns som det blir helt sinnessjukt tidigt. Och sänggången kan inte bli allt för tidig heller då vi jobbar sent ikv.


.

Still bajsväder och inga livstecken från Piteå eller Kristian/Christian som han heter. Jag blir less, hade vart lika bra och jobba nu. Fast visseligen skönt och vara ledig.

Satte upp våra mongoscheman på väggen, man har ju skådat mer lättlästa sådana....

.

Jag har tvättat, skulle tumla och så låg piteås kläder i tumlaren så jag fick tumla dom förstt. Han vaknar ju aldrig.... Jag sitter på rummet och bara chilllar. Julle har i alla fall vaknat nu och fått sina paket, hon verkade nöjd :) Vaktis har vart och låst upp Camys rum. Jag kanske ska städa?


-*¨´

Det är jättesvårt att kommunisera med folk här, gäster framförallt. Tyskar, ryssar,  fransmän och korrianer kan ofta inte ett ord engelska, på sin höjd hello, thank you & goodbye. Tyskar som beställer dricka på tyska var helt sinnessjukt svårt, jag som inte är någon språkfantast dog mest. Städar även med en polsk städerska och vi kan verkligen inte kommunisera vi heller, hon kan polska och LITE norka. Jag kan inte norska och hon förstår inte svenska........ Men jag tycker jag är riktigt bra på engelska nu efter nästan en vecka, det är kul och få öva lite. Han den snygga letten vi jobbar med, pappa pratar engelska med honom men jag och Camilla kör givetvis svenska. Vi pratade om det igår och han sa att han förstår oss, och vi förstår hans inte jättebra norska men han förstår inte den andre kockens svenska alls och han är från Allingsås, jag menar det är ju jättenära där vi kommer ifrån. Jag och Camy är kanske inte heller kända för att prata lungt och sansat, haha.





Gol igår :)



Födelsedagsbarnet, som sover än..



Världens finaste Kajsa























Min lilla pluttesnuttis ser ut att ha det helt okej hemma på Bagarliden, mamma sa hon var så förtjust att hon inte kommer vilja lämna tillbaka honom. På sista bilden så sitter mamma och ser på tv och han tigger uppmärksamhet <3

ÖSREGN

Nu regnar det... Oklart hur det blir med bergsbestigningen idag. Jag är dödligt trött så de kanske är lika bra.

Tisdag morgon

Free day nu på morgonen, jag och piteå ska bestiga berg, dessvärre tror jag hans kondis är bra då han igår sa vi måste hålla tempo. Jag tror inte alls jag kommer hänga med. Vädret är inte alls på vår sida heller, svingrått.... Vi skippade 6-promenaden idag då hon ska jobba om en halvtimma och jag har ledig dag.

Camilla och jag har i några dagar samlåst våra dörrar, våra nycklar har passat i varandras hål. Igår låste hon sin dörr med min nyckel och vi drog iväg på kvällsjobb. Dessvärre lyckades vi aldrig få upp den när vi kom hem så Camilla fick överleva med mina saker och fick dela säng med mig i natt. Det värsta är att det inte finns någon reservnyckel då hon har den på rummet så oklart hur detta kommer sluta!

Igår var det riktigt kul att jobba kväll. Plockade av på borden och hör en svensk prata om att laxodlingar inte är bra. Jag smyger då förbi och säger att du verkar vara smartast här idag! Han frågar då om det är för att han är svensk och jag sa nej och erkände jag tjuvlyssnat på hans samtal om laxodlingar och så pratar vi en hel del om fiskepolitik och dylikt. Sen kommer vi in på ämnet att jag inte förstår norrmän (kanske förstår hälften) pga alla dialekter och dyl. Då säger han MEN DU SER INTELLIGENT UT SÅ JAG TROR INTE DET ÄR NÅGRA PROBLEM !!! Man kan ju kort säga att han var min absoluta favorit och jag strålade som en sol efter det. Nått som kanske inte alls var lika kul var att två ryssar började prata ryska med mig trots jag sa att jag inte förstod..... Men servitören Gatis ifrån Lettland (Marcello-kopia, big brother) kom då snällt och räddade mig och drog några ryska lines.

Jag är hungring och megamongo-trött men jag skjuter på det ett tag.

Idag fyller min LILLASYSTER 18, det känns förjävligt! Jag börjar helt klart närma mig ålderns höst. Jag känner mig precis som 18 själv - att jag får handla på systemet. Men grattis till dig Jullebulle! Detta är beskrivningen hon fick av mig i morse;



Jobba kväll

Vårat jobbschema är allt annat än korrekt. Jag vi har ett restaurangschema som krockar brutalt med vårt städschema, ganska redigt störande! Igår fick jag jobba kväll fast jag inte skulle, vilket ledde till en sjuk bitterness ifrån min sida. Men det gick bra och var nästan bättre än och städa!

Nu ska Camys granne duscha och fixa sig för kvällen, så jag får väl fixa mig lite också!  Jag ligger i sängen med Ziperall och är allmänt sunkig

15,58



Precis såhär pigg är jag nu.... Frågan är hur jag ska få mitt rufsiga hår okej för servering och vistele bland folk!


Jobb om cirkus två timmar, vi ligger som döda sälar. Vi som skulle på promenad och picknicka och gå över till andra sidan sjön på stenar. Sjön är två mil runt om, så känns jätteförlångt. Nya tag i morgon när jag skall upp på toppen med Piteå, hoppas han har lika kass kondis för mig annars blir det jobbigt. Jag ska givetvis ta med massa knäckebröd så jag kan picknicka lite här och var när jag blir trött. Lutningen är helt jävla brutal, jag lär vara död i flera dagar efter och det är ett problem då jag jobbar kväll och ska jobba onsdag morgon! Ja något avkopplande "sommarlov" lär det dessvärre inte bli för min del, tvärt om!



Måndag fm

I morse var vi på skattekontoret i Gol, en timma bort och kirrade skattekort. Så vi kan få ett norskt personnummer och skaffa norskt konto och så vidare. Vägen dit var underbar, jättefint är det här. Så om cirkus två veckor får vi skattekorten skickade till hotellet och då blir det raka vägen till banken!

Idag ska jag jobba kväll med Camilla i restauragen, hennes första gång och efter det tänkte jag dra hem och tvätta lite vit tvätt- Sen sova!

Tror jag tar en powernap nu

Norge del 6
















må du bli misshandlad och grovt torterad och efter det styckad i småbitar

Jag läste det hemskaste på länge på världens bästa nyhetskälla:

NYHETERsto.se
Polisen uppmanar hästägare till extra uppmärksamhet:

Ett föl hittades på söndagskvällen livlöst i en hage i Brastad norr om Lysekil. Enligt uppgifter från polisen ska fölet ha dödats med yttre våld, rapporterar TV4Nyheterna Väst. Polisen ska nu tillsammans med veterinär göra en teknisk undersökning av platsen, som ligger avskilt. Alla hästägare i området uppmanas att hålla ett extra öga på sina hästar, eftersom polisen misstänker att händelsen kan upprepas. I förra veckan fick en häst på Orust avlivas efter att, enligt anmälan ha blivit skuren.

Jag hoppas personen blir misshandlad och grovt torterad och efter det styckad i småbitar. Man rör fan inte oskyldiga bebisar. Tänker bara på min farfars lilla Elof. Djurplågeri är det värsta i hela världen!


Måndag morgon

Min fina Kajsa </3



Prommen idag var tyngre än någonsin. Ordentligt slitsamt att gå upp 6, jag har ont ifrån låren och neråt. Blä


Hello fjors

Jobb om 13 ...






Inte min dag

Men jag har världens finaste kissemiss

















Just chilling i Umeå



En luring, kolla noga



Dagens lapp, den med lite dricks på, mums!



Dagens sanning



Må du brinna i helvetet (internt)

...............

Jobbade 8-15, får då reda på jag ska jobba kväll 18-23 jag är så arg att jag bara vill döda nån.

Sunday morning

Började just söka på Djursjukvårdareutbildningar utomlands, oklart hur bra det går. Har hittils bara hittat i England och Australien, vill inte till något av länderna. Hade det funnits i något grannland skulle det ju vara helt ypperligt då jag inte kommer in i SVerige, jag var förra hösten på 246:e plats, de tar in 40 st/år i Skara... Jag vill ju inte plugga mer, men samtidigt vore det ju ljuvligt att få jobba med något man älskar!

Jag är mer inne på facebook nu när jag är i Norge än vad jag är hemma, men jag känner mig redigt desperat efter nyheter, ingen smsar mig, ingen ringer mig och ingen skriver på facebook, faktiskt känner jag mig mobbad. Men jag tror de är för att dagarna flyter på som vanligt för alla andra, dock kliar de i mina fingrar hela tiden, jag vill smsa. Men det är dyrt så jag gör det bara när de är viktigt. Dock smsar jag en del via Viber.

Jag längtar tills imorgon med ledig förmiddag. Jag har bara jobbat torsdag-söndag & jag är död.

Jobb om 15, jag ligger utmattad i sängen och har inte borstat bissarna än.


Sunday morning

Stämningsmusik: Maroon 5 – Sunday Morning

Jag kan väl erkänna det känns näst intill omänskligt att pallra sig ut och tvinga sig till promenad klockan 6 en söndag. Men vi gjorde det, igen! Nu har vi promenerat alla dagar innan frukost - igår, då var Camy ledig och jag tog tillfället i akt att "sova ut" tills sju. Klockan åtta ska vi jobba i städet, borde kanske äta frukost nu så jag kan komma tillbaka till datorn.

Imorgon ska vi också då klockan 8 på morgonen åka ner till Ål & fixa nått skattekort för oss invandrarjobbare, hihi. Kankse blir det banken också, vi får se! Men inte ens de stoppar oss från en morgonpromme, ösregn skulle jag dock våga säga att det stoppar mig rätt gott.

Av facebook att döma verkade alla vara på Kokaburra igår, jag är inte alls avundsjuk.... Men jag var uppe lite senare och kollade  den svinbra filmen :



Camilla sa att det var en gråtfilm men det stämmer inte, jag hulkade mig igenom filmen, störtlipade! Titanic är inget om man ska jämföra, där gråter jag bara två gånger...

Handlade förresten mat för sådär 600+ igår, det dyraste var ost, köttfärs (39,90 för 400 g) och kyckling. Fryst kyckling är tydligen inte något man köper här.. Fyra färska fileér för 89,90 , så nice. Men vi hittade i alla fall en annan mataffär än Coop några hundra meter bort som hette Spar och var snäppet bättre!

Norge del 5







Blev biten av den hungriga hästen, tro mig det gjorde ont!!












Övrigt, till Norge och i Norge (mobilbilder)



Kvalitetstid på Tjörn





Familjen Olofssons söta lilla misse



Mitt  "rum", kyrkan.



Spartanskt inrett + Gunnis! Varken sängben eller bäddmadrass hade jag min första och enda natt där innan Norge, jag tror det kommer hinna bli superfint innan Augusti :)





Mammas busknodde



Camilla mumsar påväg till Norge (på lyxbussen)





Geilo (jäjlo)







1:A drickset



Sunnytime + noppring av ögonbryn på terrassen



Mamma sa att alla maskar var så smala här, men vetikatten om jag håller med!? Live såg den ut som alla maskar gör....



Utanför oss nu



Le personalhus, bajsbrunt och nice



Glad mobilägare


Vilken dag

Inser efter 20 min att jag glömt min mobil i mataffären X antal minuter bort (ösregn) 20 minuter efter stängning. Får panik, joggar till jobbet, lånar telefonen, ringer affären, igen, igen. Inget svar, lördag kväll. Jag ringer då mamma, julle & hem för att få tag i Camillas nummer, inget svar. Jag inser då det finns wifi och sätter på den på pappas mobil, googlar fram hennes nummer & klickar på numret. Funkar ej och ringa, slår om på jobbtelefonen, hon svarar och har ej hittat den. Hon säger jag ska ringa Kristina som vi åkte bil med från affären. Jag springer ut och frågar "Russinet" om numret, hon ger mig det och jag ringer. MOBILEN LÅG I HENNES BIL & HENNES MAMMA SKALL STRAX TILL HOTELLET OCH JOBBA. Jag är så lycklig!!!! Hade med mig min nya vita jobbskjorta och kubbade järnet med den under t-shirten och var happy. Min klädsel var: Gröna crocs, snygga sockar (not), gåbyxor för högt uppdragna och en t-shirt. Go Emma Go!

Kajsa världens finaste hund
Världens finaste hund finns inte mer, min älskade Kajsa avlivades igår. Jag har gråtit som ett sär på jobbet och i lunchrummet. Tänk att jag aldrig kommer få se henne mer, hon kommer aldrig att gnälla och hoppa i extas av att se mig, jag blir så himla ledsen, världens finaste lilla vovve.











Sjuk Kajsa i tisdags </3






Lördag morgon

Idag klockan 7,25 har Huuvisen lyckats göra min dag inte mindre än två gånger. Det började med att jag fick världens sötaste bild på mailen, Catrin in action och sedan så tyckte hon det var kul med min massuppdatering :) 

Idag regnar det, jag tänker fira detta med regnjacka och utan smink. Camilla ligger troligtvis och sover om hon inte vakna av mig när jag var på toa eller i köket och lagade frulle, jag är ju inte den smajdigaste... Själv tänkte jag spatsera till jobbet om ett tag (ligger i pyjamas i sängen), jag börjar ju om 30. Jag tänkte också dumpa mina smutsiga, sminkfläckade handdukar på hotellet och ta med mig nya rena hem!

Jag har dessvärre inga bilder att lägga upp då jag inte promenerat i morse, i morgon blir det ändring på det! Jag vaknade dock fem & halv sju så jag hade lätt hunnit med i alla fall en kortispromme, men jag var sjukt trött och så har jag träningsvärk på benen över foten men under vaden, hmm. Jag måste plåta mina städtofflor, de är helt sinnessjukt fula men jättegoa att gå i , ett tag... Tänkte varva dem med mina Easy Tone-Promenadskor om dagarna sen när jag börjar jobba heldagar. Jag såg till min lycka att jag är ledig ifrån städet på måndag & tisdag, men då är det restaurangjobb 18-23. Oklart hur jag ska överleva så sent,  jag gick igår och la mig efter 9.

När jag slutar ska vi promenera in till "Sentrum" och handla mat, sist hade vi ju endast råd med frukost - & tacossaker. Det är helt snuskigt dyrt här, lösgodis 129 kr/kg, jag återkommer med fler prisexempel. VI har på våran terass hittat 4 sopsäckar och en "Ica-påse" med NORSKA PANTBURKAR! Vi tänkte börja lite smått med pantningen idag och tänkte sen fortsätta på måndag då vi troligtvis har bil. Vi ska då bege oss till Ål till skattekontoret och skaffa skattebevis så vi sedan kan öppna Norskt konto med kontokort (med bild bak) & bankdosa, vore ju nice att få in lönen någon stans!

Min lille Gunnis har det bra hemma, jag pratade med mamma en sväng i telefon igår. Han hade nu träffat Isadora på riktigt så att säga, han hade luktat henne i rumpan och hon var INTE nöjd, men ingen fight. Sen hade han massakrerat mammas blomma i köket men det nu mest galna. HAN HADE HOPPAT UPP PÅ VÅRAT RÄTT HÖGA KÖKSBORD DIREKT FRÅN GOLVET!!!!!!!!!! Alla som känner Gunwald vet att han inte kan det, men mamma vittnade, jag fattar 0.0. Jag måste få skypa och prata lite med min lilla knodde. Julia har varit ute och gått med honom två gånger också och han har varit jätteduktig och blev inte ens rädd när det kom en bil?! Måste vara den friska luften på rätt sida landet som gör honom skogstokig! Han kanske är smal och vältränad när jag kommer hem? Vem vet!



Min älskling

Fredag "kväll" (kl 20.39)

Jag och Camilla blev under våran kvällspromenad omcyklade av en festfixad kille med öl i påsen, då kände man sig verkligen som en n*gerjobbare... Jag vill inte jobba ensam imorgon, jag vill ju jobba med Camilla. Men det ska nog gå bra, lunchen är ju bästa tillfället. Mån -Ons ska vi börja jobba i restaurangen också, kvällspasset 18-23. Måndag förmiddag är vi lediga men sen är det mycket möjligt det är morgonpass med städ innan det, DEGEN SKA IN!

Nu ska jag sova, jag är apatiskt död

Norge del 4












































trött

Jag och Camy ska strax ut på en kvällspromme, jag är dessvärre inte alls taggad men vad gör man inte? I morgon är Camilla ledig men somliga (jag) börjar jobba klockan 8 som vanligt, jag tror dessvärre jag bryter trenden med att gå upp 6 och promenera, jag tror jag kör 7 och går upp, fixar mig och äter innan jobbet bara!

Norge del 3

Hurtig morgonpromme













2 dagar senare och det är kaos på mitt rum, blir så stolt över mig själv







WOOOP WOOOP

SKATTEÅTERBÄRINGEN HAR KOMMIT! Jag blev hela 6290 kronor rikare, livet var en fest tills jag insåg mina skulder. Jag handlade hudtillbehör av Ewa för 657 :- lånat 1000 av både Anna & Mamma så ja, nu har jag inte lika mycket pengar kvar.

Fredag morgon

Idag igen vankades det promenad klockan 6.10, vi gick bara en halvtimma men det räcker för mig i ottan innan frukost. Jättefint väder här i fjällen. Givetvis togs det några bilder, dom kommer upp sen :)

Låten jag har haft på hjärnan i X antal dagar D-hytt – Vi Har Slutat Nian

Inga skattecash inne än, hur ska jag överleva helgen utan deg? Bra fråga. Idag vankas det jobb 8-16 eller tills vi blir klara. Här ska det städas hotell igen, sjukt enformigt och inte jättekul men norska kronan var igår högre än sist jag kollade så det är absolut värt pengarna!

På måndag är vi lediga tillsammans, en tripp till skattekontoret skulle då inte sitta helt fel!

Sovdags

Nu är det dags att sova om jag ska orka upp klockan sex imorrn med.... Ljuvligt nog jhar jag wifi både i huset samt på jobbet så jag är endå inte helt efter. Jag är snuskigt sugen på att chatta på facebook men det är ingen kul online så varför inte chatta med tjejen i rummet mitt emot?

Jag ber till gud jag får mina skattepengar i morgon, jag lever just nu som en parasit av min kära far.  Men som den snälla dotter jag är fick han givetvis låna min rosa Venus-rakhyvel + blad när han glömt sin rakhyvel hemma. Kvalitetsgrejor.

Jag är hungrig men jag har ingen mat.... Fick 250 norska av pappa förut för och handla lite till honom + mat till mig. Det blev mjölk, havregryn, lite grönsaker, ägg och köttfärs i matväg. Riktigt snordyrt, jag och Camy gjorde tacos. Frågan är vad man ska äta annars som är billigt? Hittade varken ärtsoppa eller falukorv som i vanliga fall hjälper mig vid kristider. Jag hade inte ens råd med knäckebröd. Handligen gick på 248 :-

NU MÅSTE JAG SOVA

.

Skatteåterbäringsfanskapet har inte kommit än, ryktet säger att det beror på att de börjar med södra Sverige "Sverige" och tar Norrland sist. Hade jag varit bosatt på en annan ort hade jag givetvist hållt med och fattat logiken, men inte nu när det drabbar mig.

Dagen idag : Upp kl 6 för och promenera en sväng, frulle på hotellet, jobb 8-15 & sen Coop, bad och bastu på hotellet. Nu ligger vi och mösar i varsitt rum. Jag är död

Norge del 2

Morgonpromme





Handling, two-striped & regnjacka! Go Emma Go!










God morgon Geilo

Vaknade sådär 35 minuter innan klockan ringde och ligger nu mest död i min säng! Mamma , pappa & julia är dom enda som har smsat mig på sådär 12 h, supertrist. Känner mig avskärmad ifrån världen. Det kostar givetvis inget extra och smsa till mig...
Inga skatteåterbäringspengar än heller.... Hur ska jag kunna handla mat idag då lixom?
Jag har sovit som en stock, det är faktiskt riktigt mysigt här - att det är sjukt lyhört då såklart. Nu ska jag strax gå upp och promenera med Camilla:)

Norge del 1

























Camy på sitt rum

Mitt rum:
















Vi är framme i Norge, jag har med mig sju par shorts och 100 m upp från där vi bor är det snö-. Vafan säger man? Just my luck. Än så länge är allt najs, introduktion imorgon klockan 8. Uppstigning klockan sex för en promenad med Camy, frulle 7,30 sen jobb-

Nu måste jag sova, uppdaterar mer imorgon1

PIXXXX





Mamma Emma och knodden Elof (farfars)



Finaste vovven





Min älskling slår in paket med Julle, jag saknar honom redan min lilla plutt på 7 kg.

OFF TO NORWAY













Jag kommer nås på mobilen och facebook som vanligt,. Minutkostnaden att ringa mig tror jag är ca 2 min, men skype finnes.

Jag är hemma på Tjörn

Har inte gjort sådär jättemycket och endå är mitt schema sjukt tight. Idag skrev jag Miljörättstenta på Chalmers, det som skrämmer mig är att jag skriver så snabbt. 8.30-10.15 ungefär tror jag att jag satt....

SOMMARLOV !!!!!




RSS 2.0