Min frukost 26/1

 
Också idag gjorde jag (mamma) jos av äpple, apelsin, morot och ingefära. Men jag tänkte hon inte skulle orka väga det så jag skrev själv in på appen, hur många kalorier det var och vad det var för något. Appen shape me är fantastisk, endå har jag bara gratisversionen. Det bästa av det bästa är att man kan scanna streckkoden på nästan allt så kommer det upp, i stället för att behöva söka "ekologisk mellanmjölk 1,5%" så tar jag paketet, siktar med mobilen på streckkoden och vips kommer rätt vara upp. Otroligt time saving, sånt gillar jag.
 
Det tråkiga med att trycka så mycket kalorier som jag gör till frukost är att de blir så "få" över för resten av dagen. Min frukost var 505 kalorier, drack en berocca boost på ytterligare en kalori så nu har jag "bara" 745 kalorier kvar att äta. Man ska ju äta mest på morgonen och sedan mindra och mindre så kalorimässigt lär det ju bli prima idag (ska ju knappast äta baugette och smör idag igen, det var självunning).
 
Jag tycker väl inte man behöver utesluta något ur sin kost, förutom kanske socker då. Men man kan ju äta mindre av det i stället. Jag äter sedan flera år tillbaka aldrig lightprodukter, som matlagningsgrädde och annat tjafs (om jag i värsta fall inte blir bjuden) då det är massa otrevliga saker i sådana dåliga produkter. Jag lagar hellre mat på röd mjölk (standardmjölk 3%) och evenuellt tillsättter en skvätt vispgrädde 40%, jag är inte rädd för fett men när man räknar kalorier får man ju tänka på mängden. Krävs inte alls många mililiter vispgrädde 40% för att kalorierna ska skjuta i höjden helt. Men orginalfeta produkter är enligt mig alltid godare (med mjölk som undantag) och man håller sig mätt längre. I till exempel Coops och ICAS egna grädde 36% har det också tillsatts tjafs som eventuellt är både cancerogent och fosterskadande, läste jag i en bonnetidning på Posten 2010. Så fort de tagit bort fett har det tillsatt något annat, något annat är i många fall allt annat än hälsosamma E-nummer. Vill du veta mer? Läs då den hemlige kockens tre (?) böcker så slutar du nog köpa light :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0